Google investeerde het voorbije decennium al 1,6 miljard in het datacenter in Saint-Ghislain.
Volledig scherm
Google investeerde het voorbije decennium al 1,6 miljard in het datacenter in Saint-Ghislain. © Photo News

Google pompt opnieuw 500 miljoen euro in datacenter in Wallonië

EconomieDe Amerikaanse techreus Google breidt zijn Belgische datacenter in het Henegouwse Saint-Ghislain (Bergen) een vierde keer uit. Dat schrijft De Tijd. Het gaat om een investering van 400 tot 600 miljoen euro.

5 reacties

  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Ze zullen Tihange nog hard nodig hebben want zo'n centers vreten stroom.
  • Marinka Dumon

    3 jaar geleden
    Dit gebeurt ook in Nederland. Het programma Zondag met Lubach heeft daar een item over. (Te bekijken op YouTube) Verbrukt daar massa groene stroom van de geplaatste windmolens en levert amper jobs op. Dit wordt hier mooi voorgesteld onder "investeringen" maar levert niets op aan belastingen.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Door een reactie te sturen, dragen de criticasters ook bij tot het energieverbruik en de digitale CO2 vervuiling. Met minder economische return dan wat Google doet.
  • Kristof Lanslots

    3 jaar geleden
    Extra aantal jobs? 0 , er werken amper mensen in zulke data centra en ze verbruiken enorm veel energie. Belastingen betalen zal er ook niet inzitten.
  • Cyriel Claessens

    3 jaar geleden
    Dit is ecologisch niet verantwoord. Bedrijven als Google kapen subsidies voor groene stroom weg en gebruiken die voor nog te creeren energieverslindende datacentra.  Deze datacentra worden warm onhaald door politici als economische troeven, maar eigenlijk werken er heel weinig mensen.  Resultaat, meer ruimte ingenomen, geen energie bespaard, klein aantal mensen aan het werk.  Het wordt dringen tijd dat iets gedaan wordt aan de digitale CO2 vervuiling.