© vanharen.nl

Schoenenketen vanHaren opent winkels in België, ook in Genk

De Nederlandse schoenenketen vanHaren, een begrip bij onze Noorderburen, komt naar ons land. Begin april openen de eerste winkels in Aalst en Tielt-Winge en wordt de Belgische webshop gelanceerd en in het najaar opent de eerste Limburgse vanHaren in Genk.

KSn

De Belgische schoenenmarkt mag zich aan zware concurrentie verwachten van onze Noorderburen. De Nederlandse schoenenreus vanHaren, in eigen land goed voor 142 winkels en een omzet van 160 miljoen euro, wil in ons land vijftig tot zeventig vestigingen openen. Begin april openen de eerste winkels in Aalst en Tielt-Winge en wordt ook de Belgische webshop gelanceerd. In het najaar zet vanHaren ook voet aan de grond in Limburg en opent de schoenenreus een vestiging in Genk.

Middensegment

De uitbreidingsplannen van vanHaren zijn opmerkelijk. De afgelopen jaren trokken grote schoenenbedrijven als Scapino en Schoenenreus zich terug uit België wegens zware verliezen. De bedrijven gingen failliet en maakten onder nieuwe eigenaren een afgeslankte doorstart in Nederland. vanHaren daarentegen slaagt erin om al twaalf jaar op rij een omzetgroei te realiseren. Waarom vanHaren haar kans ziet op de Belgische markt? “In het middensegment zijn in België vooral kleinere schoenenbedrijven actief”, zegt Bie Buelens, directeur België bij vanHaren. “Wij kunnen goede schoenen verkopen voor een lagere prijs dan de bestaande spelers, omdat we zoveel schaalvoordelen hebben.”

vanHaren kan profiteren van de inkoopkracht van moederconcern Deichmann. Die Duitse groep telt liefst 3.710 winkels en 37.300 medewerkers in 24 landen en verkoopt 172 miljoen paar schoenen per jaar, goed voor 5,3 miljard euro omzet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer