Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Joel Hoylaerts/Photo News

Vlaamse regering maakt 577 miljoen euro extra vrij voor personeel zorgsector

De Vlaamse Regering en de sociale partners hebben een akkoord bereikt over de loon- en arbeidsvoorwaarden in de zorg- en welzijnssector. Dat maakte Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) deze voormiddag bekend tijdens een persconferentie. De Vlaamse regering zal een bijkomend budget van 577 miljoen euro per jaar voorzien voor “een stevige en structurele herwaardering van de zorgsector”. Het zorgpersoneel mag vanaf 1 januari een loonsverhoging verwachten, die oploopt tot 6 procent. 

61 reacties

  • lars vandenberge

    3 jaar geleden
    Rusthuizen zijn massaal opgekocht door slechts enkele (internationale) groepen die er fors geld aan verdienen. Vervolgens schaalvergroting maar besparen op het verzorgend personeel om de winstmarge zo groot mogelijk te houden. De overheid moet hier niet belastinggeld komen uitdelen maar deze centra tot een minimum aantal personeel per bedden verplichten zodat de werkdruk verlaagd. Eerlijk gezegd zie ik het niet gebeuren want hun lobby is te sterk en veel politici delen in de vruchten.
  • Christiaan Vernist

    3 jaar geleden
    Nog nooit iemand in de zorgsector over hun loon horen klagen wel constant over werkdruk. Natuurlijk zijn ze blij met loonsverhoging maar het anders besteed kunnen worden. Mijn partner werkt 16u in zorgsector. Voor haar loon moeten velen een volledige week gaan werken. Geef degene een premie die het verdienen zeker die op de corona afdeling staan. Een voltijdse baan in zorgsector is 36u. Op een leeftijd van 45, 50 en 55j krijg je telkens een extra dag verlof per maand. Er zijn slechtere sectoren.
  • marcel cloots

    3 jaar geleden
    Zou het kunnen dat de minister-president Jan Jambon ooit een standbeeld krijgt in Leopoldsburg voor de steun aan minister Beke. De timing van de steun is juist op tijd gekomen.Dat de mensen in de zorg en verpleging het verdienen is tautologie.
  • Walter Bar

    3 jaar geleden
    Helemaal terecht. Anderzijds moeten we ook zien dat de Belgische lonen in de zorg niet onaardig zijn. Ze staan op de derde plaats in OESO-ranglijst. Hieruit blijkt vooral dat alle landen meer moeten inzetten op zorg.
  • Nancy Casier

    3 jaar geleden
    ik heb hier al veel gelezen idd we zullen er op betalen maar de zorg is nu ook niet zo extreem hoog betaald ik bv  werk al 25 j in de zorg in woonzorg centra laatste 3 jaar wegens GEZONDHEIDSREDENEN ben ik naar 19 u moeten overstappen hierbij verdien ik 1400 euro mentaal en fysiek niet te onderschatten velen denken tis maar eten geven en die mensjes da wast zich grotendeels wel alleen en stappen zelf in en uit hun bed .wat is daar nu zwaar aan .dit is zo niet dus denk ik een extra is zeer welkom