Het Europees Parlement in Brussel
Volledig scherm
Het Europees Parlement in Brussel © Photo News

Frans protest tegen verbouwing Europees Parlement in Brussel

BrusselDe burgemeester van Straatsburg en andere Franse bestuurders hebben protest aangetekend tegen de verbouwing van het Europees Parlement (EP) in Brussel. Dat is weggegooid geld, want het parlement heeft in hoofdzetel Straatsburg al alles wat het wenst, schrijven ze aan voorzitter David Sassoli.

3 reacties

  • lars vandenberge

    3 jaar geleden
    De jaarlijkse kosten van het maandelijkse heen-en-weer-gesleep van mens en materieel tussen de Europese parlementszetels Brussel en Straatsburg, bedragen 114 miljoen euro, zo becijferde de Europese Rekenkamer in 2014. Bijbehorende CO2-uitstoot: elf- tot negentienduizend ton. Er wordt sinds 1960 gependelt, dus 114 miljoen x 60 = 6840 miljoen euro
  • Daniel Meuleman

    3 jaar geleden
    Dat dat circus dan maar verhuist naar Straatsburg en daar blijft. Dan is die kostelijke verhuis iedere maand ook opgelost.
  • Luc Verstraelen

    3 jaar geleden
    Die Fransen toch.Er wordt met miljarden euros gesmeten in de Eu.Die 500 miljoen zullen toch geen probleem zijn zekers?Of toch, het geld is niet voor Frankrijk bestemd.Compromie: een Franse aannemer mag de werken uitvoeren en 50 percent verdienen op de totaal prijs die 1 miljard zal bedragen.Opgelost dat probleem.