AFP
Volledig scherm
© AFP

Tentenkamp in Parijs hardhandig ontruimd: politie gooit migranten letterlijk uit hun tent

In Parijs heeft de politie op hardhandige wijze een tentenkamp ontmanteld. Migranten werden stevig aangepakt met de wapenstok, enkelen werden zelfs letterlijk uit hun tent gegooid. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin noemt sommige beelden schokkend en vraagt dringend een onderzoek. “In het rapport dat ik ontvangen heb, staan verschillende zaken die onaanvaardbaar zijn”, klinkt het in een tweet. 

6 reacties

  • Linda De Vreese

    3 jaar geleden
    In plaats van voor tentenkampen te zorgen, beter voor transport zorgen zodat ze kunnen terugkeren vanwaar ze komen!
  • Patrick Jonckheere

    3 jaar geleden
    Dat die minister het zelf eens ga doen. Zal dan weten wat er op het terrein gebeurt. Hier is het juist het zelfde. Diegenen die zich niet aan de wet houden klagen dan over politie.
  • wesley netnem

    3 jaar geleden
    Er moet toch een andere menselijkere manier zijn om deze mensen te helpen ? Ik weet ook wel dat we ze niet allemaal kunnen opvangen er is immers amper werk voor vele mensen die hier al wonen , de armoede neemt ook elk jaar toe en er zijn veel groepen mensen die ook gen hulp krijgen in onze landen omdat de sociale vangnetten op hun tandvlees zitten ! Terwijl zijn de rijken nog nooit zo rijk geweest en is hun vermogen nog nooit zo snel toegenomen . Onze Regeringen doen daar niets aan ! 
  • René Verhoeven

    3 jaar geleden
    Blijf ze helpen en er zullen er steeds meer komen, we zitten vol, begrijpen die mensen dat nu zelf niet!
  • Georges Merksem

    3 jaar geleden
    Het wordt tijd dat het allemaal is gaat aangepakt worden , al die NGO's en anderen die er voor zorgen dat heel Europa overspoeld wordt door vluchtelingen zijn de daders in deze rotzooi . Keihard optreden de boel opkuisen , kaf tussen het koren uithalen !