Direct naar artikelinhoud
PodcastGérard & ik

► Atlete Louise Carton over haar eetstoornis: ‘Ik had al vier jaar mijn maandstonden niet meer’

Atlete Louise Carton kampt al jaren met een eetstoornis. In de podcast ‘Gérard & ik’ vertelt ze haar verhaal.Beeld Yves Drieghe

Louise Carton (26) is één van de grootste talenten uit de Belgische atletiek van deze generatie. Voor de buitenwereld is Louise een succesverhaal, maar achter de schermen verliest ze al acht jaar de controle. Louise kampt al jaren met een eetstoornis. In de vierdelige podcastreeks Gérard & ik hoort u haar verhaal, exclusief bij De Morgen.

In deze eerste aflevering vertelt Louise bloedeerlijk hoe ze de voorbije jaren heeft beleefd. Ze begint met lopen op haar zeven jaar, want haar papa neemt haar mee naar de loopclub. Op haar achttiende wordt voor het eerst haar vetpercentage gemeten en zo ontstaat ook haar obsessie voor eten en gewicht. Alles ontspoort in 2014 wanneer haar papa sterft.

Beluister aflevering 1: ‘Mijn verhaal’

Video wordt geladen...

Gérard & ik is een podcast van DIFT Media en De Morgen in opdracht van sportsDC. Download de meest recente versie van de De Morgen-app voor een optimale luisterervaring. Een nieuwe aflevering van de vierdelige reeks verschijnt elke dinsdag in onze app en op demorgen.be.

Productie: Bram Vuylsteker

Beluister de trailer van de reeks:

Video wordt geladen...