Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Verdachte van politiegeweld moet steeds voor parketmagistraat verschijnen

Het Openbaar Ministerie en het college van procureurs-generaal hebben twee nationale verstrengingen voorgesteld binnen hun beleid tegen politiegeweld. Een verdachte van politiegeweld, met arbeidsongeschiktheid tot gevolg, moet voortaan altijd voor de parketmagistraat verschijnen en verhoord worden. Een tweede maatregel is dat een dossier van een verdachte voortaan niet meer zonder gevolg kan geklasseerd worden.

10 reacties

  • willy staes

    3 jaar geleden
    Het was beter in de tijd dat de gendarmerie nog bestond ,daar hadden de politiekers geen vat op ,het waren ook mensen die opgeleid waren door het leger en tevens elite troepen waren .
  • Benny Deridder

    3 jaar geleden
    De politiek steekt de kop in't zand en komt af met allerlei schijnmaatregelen met een maat voor niets (zie terechte reactie Franstalige magistraat). De enige echte schuldige is de politiek correcte maatschappij. Als de politie chargeert, dienen ze achteraf te bewijzen of dit echt wel noodzakelijk was. Zeker wanneer er migratieachtergrond mee gemoeid is. Waarom überhaupt nog politie , als ze geen gezag meer mogen uitoefenen.
  • Jan De Greef

    3 jaar geleden
    Voor zij die niets hebben en dus niets te verliezen hebben zal dat geen rem zijn om geweld tegen de politie te blijven gebruiken.
  • bart bever

    3 jaar geleden
    Geef onze agenten een degelijke (combat) training, niet alleen een diploma ! Geef de huidige rechters hun ontslag, en geef onze huidige politici geen loon. Wanbeleid langs 3 kanten. Wat is het toch makkelijk om 2 oudjes een boete te geven omdat ze op een bankje zitten! 
  • luc verriest

    3 jaar geleden
    Belofte nummer zevenentwintig vanuit de politiek. Wie gelooft die mensen nog?