CEO van Tesla, Elon Musk.
Volledig scherm
CEO van Tesla, Elon Musk. © REUTERS

Tesla voor het eerst meer dan 500 miljard dollar waard

Automaker Tesla werd op de beurs voor het eerst meer dan 500 miljard dollar waard. Dat is meer dan 420 miljard euro. Het aandeel steeg bijna 2 procent na een positief analistenrapport. Dit jaar is de waarde van de aandelen van Tesla verzesvoudigd.

4 reacties

  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    De beurs kijkt altijd vooruit en baseert zich niet op prestaties uit het verleden, maar op de vooruitzichten voor de toekomst. En die zijn voor Tesla, met een exponentieel groeiende verkoop van EV, 2 nieuwe fabrieken in Austin en Berlijn en de productie van een nieuwe revolutionaire batterij, zeer goed.
  • Willy De Gieter

    3 jaar geleden
    Alles is waard wat de zot ervoor wil geven. Tesla is de nieuwe tulpenbollenmanie. Maar wie er op tijd bij is kan er veel geld mee verdienen. In het geval van Tesla staat er tenminste nog iets fysiek tegenover. Bitcoin daarentegen.
  • Patrick Weyers

    3 jaar geleden
    Een grote luchtbel is Tesla. Als ze geen geld kregen voor de verkoop van hun nep schone lucht waren ze zwaar verlieslatend. 
  • David Hermans

    3 jaar geleden
    Waanzin, dat is bijna het bbp van België...  De helft kunnen ze alvast uit de boeken schrappen wegens gebakken lucht.  Al is wat het bbp van België betreft waarschijnlijk net zo...