Beeld van de wegblokkade in Luik op 19 oktober 2015.
Volledig scherm
Beeld van de wegblokkade in Luik op 19 oktober 2015. © Belga

Vakbondsleden veroordeeld omdat ze E40 blokkeerden, met mogelijk dood van Deense toerist tot gevolg

De correctionele rechtbank van Luik heeft zeventien syndicalisten, bestuurders en leden van de socialistische vakbond ABVV-FGTB veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen omdat ze tijdens een staking kwaadwillig het verkeer belemmerd hebben. Onder hen bevindt zich ook voorzitter Thierry Bodson. De vakbondsafgevaardigden blokkeerden de E40 op 19 oktober 2015. Door de hinder is de operatie van een Deense toerist later van start moeten gaan. De vrouw overleefde de ingreep niet. Het ABVV zal in beroep gaan tegen het vonnis.

23 reacties

  • Guy Frederickx

    3 jaar geleden
    Allemaal gelijk voor de wet - de wegcode is daar heel duidelijk over. Dit heeft niets te maken met het recht op staken. Blijkbaar is voor de vakbond een mensenleven ondergeschikt.
  • marc van de poel

    3 jaar geleden
    Een algemene vakbondsactie op 1 december? Gewoon verbieden. Al was het maar omwille van het samenscholingsverbod i.v.m. corona.  En bij overtreding op dat verbod, allemaal oppakken en drie weken opsluiten op den Heizel. Zonder pardon. Plus 250 € per persoon cashen. Hopelijk komt er 10.000 man. Kan maar goed zijn voor de staatskas.
  • Paul Geerts

    3 jaar geleden
    Straf dat dit maar een voorwaardelijke straf is. Een gewone burger moest dit eens proberen.
  • Peter Bielen

    3 jaar geleden
    Veel te lichte straffen en dan nog voorwaardelijk voor deze bende amokmakers die echt denken boven de wet te staan.
  • christian demeester

    3 jaar geleden
    De vakbond moet gewoon verantwoordelijk gesteld worden.Staken  mag, mensen gijzelen niet. Er bestaat ook nog zoiets als recht op werk als je het niet eens bent met de vakbond.