BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Mobiliteit neemt weer toe: “Blijf thuiswerken en uw sociale contacten beperken”, waarschuwt Van Gucht

Uit telefoongegevens blijkt dat de mobiliteit in ons land opnieuw wat is toegenomen. Dat is op zich normaal door het einde van de herfstvakantie, maar viroloog Steven Van Gucht waarschuwde op de persconferentie van Sciensano en het crisiscentrum maximaal te blijven inzetten op telewerk en onze sociale contacten te blijven vermijden.

5 reacties

  • Catherine Thomas

    3 jaar geleden
    Niet iedereen werkt op een bureauke mr Van Gucht.. De bedrijven blijven gewoon draaien zodat ze niet failliet gaan. En het virus zal nooit weg gaan eens je lost komt het meer terug. Jullie denken toch niet dat iedereen zich blijft opsluiten zoals nu? We weten al dat volgend jaar nog zelfde scenario is als dees dus waarom ons dan vaccineren als het toch geen vrijheid geeft..
  • Kristof Degros

    3 jaar geleden
    Er zijn nog altijd veel bedrijven die het niet snappen, een bureaujob is niet essentieël om een bedrijf open te houden, er moet slechts 1 iemand de deur opendoen. Een server vervangen ofzo dat kan nog wel
  • Noella Vancompernolle

    3 jaar geleden
    Ik zou durven denken dat de mobiliteit, de beweeglijkheid, juist afneemt als het verkeer toeneemt. Hoe meer verkeer, hoe minder plaats op de weg, hoe minder mobiliteit. Toch?
  • marleen verkest

    3 jaar geleden
    Meneer ik denk niet dat het klopt er zitten super veel mensen thuis om te werken ik ga kantoren gaan poetsen en er zitten gewoon niemand in kantoor dus zit ik noodgedwongen ook thuis maar wel veel vrachtvervoer op de weg dat wel 
  • Werner Reynen

    3 jaar geleden
    Nochtans makkelijk op te lossen. Begin al eens om de grenzen te sluiten. En terug de niet essentiële verplaatsingen te beperken tot 10km of zo. En controleren.