Lara Laporte
Volledig scherm
PREMIUM
© Lara Laporte

Getest en verrassend goed bevonden: 4 vegan takeaway spaghetti bologneses

November staat in teken van de plantaardige keuken, want het is ‘Try vegan’-maand. Toch een uitdaging, zeker als we onze geliefde spaghetti bolognese met gehakt moeten missen. Daarom vroegen we onze bolognese-experte Lara Laporte – bekend van haar blog ‘Spaghetti Blogonaise’ en haar restaurantreviews op nina.be – om verschillende veganistische alternatieven te proeven. Zijn ze even goed als ‘the real deal’, of misschien zelfs beter? Dit is haar verdict.

1 reactie

  • mich lee

    3 jaar geleden
    Bolognese is een vleessaus. Hoe kan je dat vegan maken? Het kan lekkere spaghetti zijn, maar geen bolognese
  1. Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
    PREMIUM

    Weinig moeite, wauw-ef­fect: zo pimp je kant-en-kla­re kerstge­rech­ten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond

    Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld.
  2. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.