ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Worden Oostenrijk en Zwitserland ‘skirebellen’ tijdens kerstvakantie? Wintersport verboden in Italië en Beieren, Frankrijk acht het “onmogelijk”

Oostenrijk en Zwitserland lijken de enige gebieden te worden in Europa waar je in de kerstvakantie zal kunnen skiën. Italië en de Duitse regio Beieren lieten al weten dat de skigebieden bij hen dicht blijven en ook Frankrijk gaf gisteravond aan dat de kans op skiën met eindejaar “onmogelijk” lijkt. Oostenrijk wil daar echter niets van weten, hoewel het land een van de hotspots was bij de uitbraak van de pandemie begin dit jaar. Touroperator Sunweb kan zich daar helemaal in vinden. “De situatie nu is niet te vergelijken met die van toen”, klinkt het daar. 

14 reacties

  • Tim Candaele

    3 jaar geleden
    Inderdaad johan
  • john Willaert

    3 jaar geleden
    de skibebieden moeten niet dicht maar de apres ski moet verboden worden en dezelfde maatregelen als in thuisland !!!
  • mary-ann van eester

    3 jaar geleden
    iedereen moet zijn gezond verstand gebruiken nu gaan skiën is not don. maar iemand ontslaan omdat hij toch vertrek vind ik er wel over. vakantie is een recht en hoe men het invult is ieder zijn vrijheid
  • Jurgen Buyse

    3 jaar geleden
    Wij gaan jaarlijks skiën. Maar dit jaar zal het niets worden. Als Oostenrijk rood blijft...Maar dan mag al het toerisme in België ook stilgelegd worden, of toch ten minste ook de mensen die op reis gaan in België in quarantaine laten gaan.Als men toch op reis mag hier en niet naar het buitenland, is dit pure discriminatie.
  • Roger Rymen

    3 jaar geleden
    Je moet wel gek zijn om nu te gaan skiën.