© JHS

Muziekkroeg opent deuren in vroegere jeneverwinkel De Vagant

De voormalige jeneverwinkel van het legendarische café De Vagant krijgt een nieuwe invulling. Danielle Piessens opent er binnenkort Bobino, een muziekcafé met Parijs karakter waar jazz, blues en soul centraal staan. “Ik ben verschillende keren naar Parijs gereisd om inspiratie op te doen.”

elien van wynsberghe

Edith Piaf, George Brassens, Josephine Baker of Georges Moustaki. Allemaal werden ze groot in het befaamde Parijse muziektheater Bobino. Dat liefhebster van de lichtstad en van de Franse chanson Danielle Piessens haar café naar deze plek vernoemt, is dan ook geen toeval.

“Zelf ben ik grote fan van Parijs. De cafés en brasseries die je daar vindt, hebben een bijzonder karakter. Iets wat je bij ons nauwelijks vindt. Die sfeer wil ik met Bobino naar Antwerpen halen.”

Carrièreswitch

Het is haar vriend en meervoudig horeca-uitbater Eric Dupont die Danielle overtuigde om de stap te zetten, met een carrièreswitch om u tegen te zeggen tot gevolg. “Zelf werkte ik 25 jaar lang in de administratieve sector, tot er op een bepaald moment gereorganiseerd werd. Ik had geen zin om opnieuw te beginnen solliciteren of om weer voor een baas te gaan werken. Toen zei Eric me: waarom begin je niet gewoon je eigen zaak?”

Het concept houdt het midden tussen een sfeervolle muziekkroeg en een plek waar jong en minder jong volk tot laat op de avond terechtkan voor een bijzonder biertje. “In het begin zal ik zelf leuke muziek voorzien: jazz, blues, soul en natuurlijk Franse chansons. In de toekomst wil ik misschien ook optredens organiseren, maar daar ben ik nu nog niet aan toe.”

Maar momenteel is Danielle vooral bezig met het oude jeneverwinkeltje naar haar hand te zetten. Dat ze daarvoor helemaal van nul moest beginnen, maakt het er niet eenvoudig op. Dat ze alles piekfijn in orde wil hebben voor de opening eind februari, ook niet. “Ik doe niet open vooraleer het hier helemaal op punt staat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER