Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Klassieker uit de Italiaanse keuken: Napolitaanse steak pizzaiola

Anders dan de naam doet vermoeden, heeft steak pizzaiola maar weinig te maken met pizza. Pizzaiola is een tomatensaus die oorspronkelijk uit Napels komt. Typisch aan de steak pizzaiola is dat je de steak laat sudderen in de saus.

Wat heb je nodig:
- 4 rumsteak, in fijne lapjes 
- 3 el olijfolie extra vierge 
- 3 teentjes look, plat gedrukt 
- 4 bio-tomaten 
- 2 el gehakte basilicum + extra om te garneren 
- peper en zout 
- pasta tagliatelle, beetgaar gekookt   

Zo maak je het:
Stap 1: Snij aan de onderkant van de tomaten een kruisje. Leg ze 30 seconden in kokend water, laat schrikken in ijswater en haal de pel weg. Pureer de tomaten met een mixer of met een vork. 
Stap 2: Kruid het vlees met peper en zout. Verhit twee derde van de olijfolie en bak de look aan. Voeg het vlees toe en laat even meebakken. 
Stap 3: Doe de gepureerde tomaten met het basilicum in de pan. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten sudderen. Garneer met de verse basilicum en serveer bij de pasta.

Tip: Voeg eventeel nog een lepel tomatenpuree toe om de saus wat dikker te maken.


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel