Archiefbeeld: de Veldstraat in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: de Veldstraat in Gent. © Wannes Nimmegeers

Zijn handelaars klaar voor winkelen op afspraak? “Ook wie plots goesting heeft, kan bellen en langskomen”

Een van de belangrijkste knopen die het Overlegcomité vrijdag moet doorhakken, is de vraag of de niet-essentiële winkels open mogen. De meest waarschijnlijke piste is dat wordt beslist dat klanten op afspraak kunnen gaan winkelen. Is dat rendabel? En zijn de handelaars er klaar voor? Vijf vragen beantwoord.

10 reacties

  • lode wijk

    3 jaar geleden
    Wie open wil houden, geen steun geven voor de rest van de corona periode, wie open houd moet maar woekerprijzen vragen, eens kijken wie dan nog gaat winkelen, winkelen met verplichte aankoop zoals vroeger, geen vrije ingang, verplicht kopen, geen kijk-winkelen, vroeger zag je bordjes ' vrije ingang', nu is het overal vrije ingang, maak bordjes ' verplichte aankoop', als je iets wil moet je er iets voor over hebben.Beter wachten en alles toe laten zeker?
  • David Hermans

    3 jaar geleden
    Ik stel voor om al de handelaars die zo nodig opnieuw willen openen dan geen steun meer te geven tijdens een derde golf.  Nu krijgen ze steun én kunnen ze online verkopen, dus wat is het probleem?  In de betere winkelstraten zie je de eigenaars bijna allemaal in Porsches rondrijden van 100.000€ en meer.  Moeten wij dat als maatschappij allemaal maar blijven financieren dan?  Een goede ondernemer bouwt reserves op tijdens de zeven vette jaren, in plaats van ze aan speeltjes en luxe uit te geven.
  • Ronny Popelier

    3 jaar geleden
    De winkeliers en handelaars zijn klaar en ervaren genoeg om te zorgen dat alles goed en wel verloopt. Maar de onverdraagzame, agressieve klanten niet. En om te hamsteren dat totaal overbodig is. Laat de weelde even aan ons voorbij tot de kust veiliger is. Er zijn al veel teveel slachtoffers. Denk daar even aan aub.
  • Zachy Heeren

    3 jaar geleden
    Vele kleine zelfstandigen zien hun levenswerk in rook opgaan, alleen de grote zullen overleven
  • Dominik martens

    3 jaar geleden
    Haha is niet lange munt maar veldstraat.