Donald Trump en Michael Flynn
Volledig scherm
Donald Trump en Michael Flynn © AFP

Trump verleent gratie aan voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn voormalige nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn gratie verleend. Flynn zit in de gevangenis sinds hij heeft bekend dat hij tegen de federale politiedienst FBI heeft gelogen toen die onderzoek deed naar Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

7 reacties

  • Gerry Cle

    3 jaar geleden
    De opdrachtgever van de contacten van Flynn met de Russen heeft de macht om zijn poulain gratie te verlenen. 
  • Vit Ruvianman

    3 jaar geleden
    Criminelen en corrupte sujets worden beschermd door een corrupte crimineel die de presidentsstoel via strafbare feiten heeft veroverd. Nu nog zichzelf snel gratie verlenen en hij kan blijven golfen ipv terecht opgesloten te worden... Mooie democratie daar in bananenrepubliek Nr 1
  • Paul Geerts

    3 jaar geleden
    Als je ziet hoe de (Democratische) rechter het dossier van Flynn behandelt, is dit de enige oplossing. De openbare aanklager heeft zelf aan de hand van nieuw bewijsmateriaal aan die rechter gevraagd het vonnis te annuleren omdat inderdaad blijkt dat het FBI Flynn erin geluisd heeft. De acties van rechter Sullivan zijn nog een pak erger als de recente uitspraken van Luc Hennart in Brussel.
  • Marie Vanakker

    3 jaar geleden
    Ach ja het systeem leent zich ertoe. Het systeem had er natuurlijk op gerekend dat er telkens een eerbaar man in die stoel zou zitten maar dat is soms toch al even anders uitgedraaid. Het hele gratie systeem zou ook niet door 1 man mogen gebeuren.
  • Francois Voortman

    3 jaar geleden
    Er staat ons nog veel te wachten voor zijn vertrek. Dit is maar een begin...
  1. Nog enkele weken aan de macht: zal Donald Trump nog snel proberen zichzelf amnestie te verlenen?
    PREMIUM

    Nog enkele weken aan de macht: zal Donald Trump nog snel proberen zichzelf amnestie te verlenen?

    Meer dan twee maanden nog blijft Donald Trump president. Tijd genoeg om “rampen" aan te richten, maar ook om een plan te bedenken voor de toekomst. Tegen de president lopen er verschillende onderzoeken, vooral rond zijn belastingaangiftes, en de vraag rijst of de president zal proberen zichzelf daarvoor amnestie te verlenen. Ook valt niet uit te sluiten dat Trumps trouwste bondgenoten de komende weken nog snel zo’n presidentieel pardon krijgen als bedankje voor gewezen diensten.
  2. KIJK. Ontvoerde vrouw gered door boodschap op papiertje dat ze door het raam op straat kon gooien

    KIJK. Ontvoerde vrouw gered door boodschap op papiertje dat ze door het raam op straat kon gooien

    In de Franse stad Montpellier is een ontvoerde vrouw teruggevonden dankzij een aandachtig koppel. Het koppel vond een briefje op straat met een duidelijke boodschap: “Ik word vastgehouden. Bel de politie alstublieft.” Doaa en Kévin weten eerst niet wat hen overkomt en twijfelen of het niet om een grap gaat. Het koppel beslist het briefje uiteindelijk toch serieus te nemen en overhandigt het aan een politiepatrouille. Daarop treft de politie op het adres dat op het papiertje staat weldegelijk een ontvoerde vrouw aan. Ze werd ook geslagen door haar partner.