© Shutterstock

Spaghetti of pizza? Met dit recept hoef je niet te kiezen

Omdat spaghetti ook maar spaghetti is, sprongen ze bij de Nederlandse culinaire site Heerlijkerwijs creatief om met de ingrediënten. Daarmee maken ze een pizza, jawel, op basis van sliertjes, gehakt en tomatensaus.

vwh

Vrienden imponeren of kan je niet kiezen tussen pizza en spaghetti? In het filmpje dat bijna een miljoen keer is bekeken, komen de twee gewoon samen. Zo ga je stap voor stap te werk.

Nodig

- 700 g gehakt- 40 g paneermeel- 200 ml melk- 1 kleine ui, versnipperd- 1 el oregano- 240 g spaghetti- 2 eieren- 30 g boter- 200 g geraspte kaas- 200 g tomatensaus- peper en zout

Zo ga je te werk

1. Doe het gehakt, het paneermeel, de ui, oregano, de melk in een mengkom. Kruid af met peper en zout en roer goed door.2. Leg het mengsel nu in een ovenschaal. Schuif die een half uurtje in de oven van 180 graden.3. Breng nu een kom water aan de kook. Voeg wat zout toe, later 240 g spaghettislierten.4. Giet de twee eieren, de boter en de geraspte kaas over de gekookte spaghetti. Roer goed door.5. Haal nu de schaal uit de oven en smeer een laag tomatensaus over het gehaktmengsel. Strooi er nog wat geraspte kaas (150 g) over.6. Leg er nu de sliertjes over en werk af met nog een laag tomatensaus. Werk af met nog een beetje geraspte kaas (zo’n 30 g).7. Schuif alles nog een twintigtal minuten in een oven van 180 graden en verwacht je erna aan een heerlijke spaghettipizza.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer