Bij de Amerikaanse pretparken van Disney werkten voor de uitbraak van corona ruim 100.000 mensen.
Volledig scherm
Bij de Amerikaanse pretparken van Disney werkten voor de uitbraak van corona ruim 100.000 mensen. © ANP Kippa

Disney voert aantal ontslagen op tot 32.000

EconomieEntertainmentconcern Disney is van plan in de eerste zes maanden van volgend jaar 32.000 werknemers te ontslaan. Dat zijn er 4.000 meer dan het bedrijf in september al aankondigde. Het merendeel van de banen verdwijnt bij de pretparkentak van Disney. Door de corona-uitbraak zijn die al geruime dicht of maar beperkt open.

3 reacties

  • Zupi De Knop

    3 jaar geleden
    stel je voor dat Disneyland Parijs gewoon nooit meer open gaat...wat een urbex paradijs gaat dat niet worden over enkele jaren...
  • Pierre Boons

    3 jaar geleden
    Het kapitalisme ten top. Jaar na jaar miljoenen en miljoenen winst maken. Het eerste jaar verlies en het personeel moet beschikken. Zijn er dan geen reserves? Zijn de aandeelhouders bang dat ze eens een jaartje moeten inbinden op hun luxeleven?
  • paul van gele

    3 jaar geleden
    Nu zou het ook het moment geweest zijn dat bedrijven als Volvo of Audi hier hun deuren hadden gesloten en gestart waren in goedkope arbeidslanden waar de mensen 12 uren per dag moeten werken en 6 op de 7 dagen en zonder bemoeienissen van vakbonden met als reden de corona crisis. Tis het moment nu.