Epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) in gesprek met Daimy Van den Eede
Volledig scherm
Epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen) in gesprek met Daimy Van den Eede © HLN LIVE

Epidemioloog Pierre Van Damme: “Winkels kunnen heropenen als alles goed georganiseerd is”

Het Overlegcomité buigt zich vrijdag over de vraag of en onder welke voorwaarden ook niet-essentiële winkels opnieuw open mogen. Wellicht mogen ze heropenen onder strike voorwaarden. Epidemioloog Pierre Van Damme ziet daar geen probleem in, op voorwaarde dat alles goed georganiseerd is.

29 reacties

  • Romana Crabbe

    3 jaar geleden
    De winkels zelf zal geen probleem zijn , tis den toeloop van ’t volk dat weer massaal in ’t honderd zal lopen !! Kheb het al te doen met de ziekenhuizen . In ieder geval aan mij zalt ni liggen ik doe daar niet aan mee !
  • Jean-Pierre Van Wetswinkel

    3 jaar geleden
    We zullen is zien hoe de Belgen gaan reageren als de winkels heropenen een stormloop gaat dat worden zijn ze nu daar nog niet slimmer geworden
  • David Van Ingelgem

    3 jaar geleden
    @ Adriaan De Backer, 100% gelijk man. Ze hebben er niets van geleerd van de vorige keer. Als ze zich in de ziekenhuizen maar al gereed maken voor de 3de golf. Niet te geloven.
  • nadine

    3 jaar geleden
    In Duitsland zijn de winkels niet meer dicht geweest. Masker dragen en afstand houden. Aan iedere in- en uitgang ontsmettingsmiddel voor de handen. En het leven van de zelfstandigen kan doorgaan. Niet zoals vroeger maar in elk geval verdien ze iets. 
  • HUS JOZEF

    3 jaar geleden
    Ongelooflijke concurrentie nu om toch maar te kunnen verkopen en de viro en andere logen kunnen nu bepalen wie en wat mag en niet mag zekerheid is dat het voor 2024 niet meer goed gaat komen .