Drukste dag ooit op Brussels Airport: "Kom niet te vroeg"

© PN

De voorspelde drukte op Brussels Airport heeft vrijdagmorgen niet voor grote problemen gezorgd, zo laat de luchthaven weten. Op Brussels Airport worden vrijdag in totaal 90.000 passagiers verwacht. Daarmee wordt het de "drukste dag ooit" op de luchthaven.

Vrijdag is de start van een belangrijk wisselweekend, met heel wat vertrekkende (44.000) maar ook terugkerende (46.000) passagiers, luidt het. Ook het volledige weekend belooft goed te zijn voor een record: in drie dagen tijd worden zowat 253.000 passagiers op Brussels Airport verwacht. Op de Europese wegen wordt het eveneens een bijzonder druk week.

"Twee uur op voorhand is ruimschoots op tijd"

"Deze ochtend verliep alles al heel vlot": reageert woordvoerder Anke Fransen van Brussels Airport. "De extra politiecontroles op de toegangswegen en aan de inkomhal zorgen niet voor extra vertragingen, je verliest er drie tot vier minuten. Ook in de rest van de luchthaven zijn er geen problemen. We hebben extra personeel voorzien zodat we voorbereid zijn op de piekmomenten;"

Brussels Airport benadrukt dat het niet nodig is dat passagiers extra vroeg naar Zaventem komen. Wie twee uur op voorhand komt, is altijd ruimschoots op tijd. “Brussels Airport meet sinds het begin van de vakantie de gemiddelde doorlooptijden, waaruit blijkt dat passagiers er gemiddeld één uur over doen van aan de Brusselse Ring voor het controlepunt aan de A201 tot aan hun gate, paspoortcontrole inbegrepen. Op piekuren ‘s ochtends is dat 1 uur en 15 minuten”, luidt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De meeste passagiers kiezen trowuens een zonnige bestemming, met Spanje en de Canarische Eilanden dit jaar als topfavoriet. Bijna één op vijf (17 procent) gaat die kant uit. Ook Italië, Griekenland, Portugal en Zuid-Frankrijk zijn erg in trek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen