Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/Science Photo Libra

HET DEBAT. Moeten tampons en maandverband gratis beschikbaar worden in Vlaanderen?

Schotland is het eerste land ter wereld waar tampons en maandverband gratis worden. Uit een recent onderzoek van Caritas blijkt dat ongeveer 12 procent van alle Vlaamse meisjes en vrouwen tussen 12 en 25 jaar al eens onvoldoende geld had om menstruatieproducten te kopen. Wat denk jij? Moeten menstruatieproducten ook in Vlaanderen gratis beschikbaar worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.

43 reacties

  • Robert Geysels

    4 maanden geleden
    krijgen dementerende ouderen gratis pampers? krijgen mensen die bepaalde medicijnen levenslang moeten innemen die gratis? Mijn vrouw sleurt elke dag haar grote handtas overal me naartoe , ik mag toch hopen dat maandverband daar permanent inzit , waarvoor dienen die handtassen anders .
  • Jessica paumen

    3 jaar geleden
    Ik vind het gewoon lachwekkend hoe onwetende mannen in deze reacties zeggen dat niet iedereen er mee sukkelt en dat scheermesjes voor mannen ook "Gratis" zouden moeten worden. Loopt er bloed uit je kin? loop je snel infecties op? lachen mensen je uit wanneer ze het zien? Maken mensen er domme grappen over? dat laatste waarschijnlijk wel als't op niks trekt. Maar ik vrees dat vele van jullie gewoon niet weten waar jullie over praten. Ook vrouwen hier die geen student zijn en goed geldt verdienen.
  • Luc Bogaerts

    3 jaar geleden
    Schotland heeft een linkse regering. Zoals overal willen die dingen 'Gratis'. In Vlaanderen bestaat er echter kindergeld. Met andere woorden de gemeenschap betaalt al om kinderen de noodzakelijke dingen te geven. Nu mij goed als je de verdeling wil doen via scholen, maar dan moet het kindergeld voor tiener meisjes maar naar beneden om de kost hiervan te dekken. Er valt wel iets voor te zeggen om de BTW op 0% te zetten.. 
  • Monique Verschueren

    3 jaar geleden
    Ik zeg niet gratis ,als ze het niet kunnen betalen dan moeten ze maar zoals vroeger doen katoenen maandverband gebruiken en uitwassen direct opgelost
  • Jos Dupont

    3 jaar geleden
    Alsof alle vrouwen hier sukkels zijn omdat ze hun regels krijgen ! Zo zit de natuur nu eenmaal in elkaar . En dat gratis bestaat niet dat moet dan wel door de gemeenschap betaald worden !