BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Slechts 7 procent buitenlandse reizigers die terugkeren uit rode zone laat zich nog testen

In oktober liet slechts 7 procent van de reizigers die terugkeerden uit een rode zone en een digitaal passenger locator form invulden zich nog testen op het coronavirus. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) op een schriftelijke vraag van Chris Janssens (Vlaams Belang).

5 reacties

  • Monique Verschueren

    3 jaar geleden
    Waar zit de regering?Alle controles?Achtereen heeft de gewone bevolking die ocharme zo oppast en niet reist het weeral gedaan.Waarom zetten ze het leger niet bij in voor controles te doen bij elke aankomst van een vlieger die kunnen ook sneltesten afnemen ?En als ze positief testen direct in qaurantaine , noteren en controle op doen en komen ze buiten direct een dikke boete laten betalen ,veel strenger optreden dat moeten ze doen
  • heinz wolf

    3 jaar geleden
    Het moet toch eenvoudig zijn om aan de hand van de inschrijvingen een databank aan te leggen die je met nieuwe besmettingen vergelijkt. Deze overtredingen kan je niet alleen sanctioneren maar ook de ontstane volgkosten op hen verhalen. Het zou de toekomstige reizigers dan hopelijk motiveren om zich wel te laten testen. Ze hebben tenslotte de eerste stap gedaan, waarom niet ook de tweede veel belangrijkere?
  • Christian Eeckhout

    3 jaar geleden
    Het vrijwillig onttrekken aan de Covid test zou moeten bestraft worden. Wie niet horen wil, moet het maar voelen!
  • ronny cuypers

    3 jaar geleden
    Zet iedereen die het land binnen komt verplicht in quarantaine.
  • Rudy Van Daele

    3 jaar geleden
    heren politiekers , hier kan je van afleiden dat er maar 7% gezond verstand is bij de bevolking..En dan bevragen sommige politieke partijen hun leden welke versoepelingen wil je met kerstmis.93% wil dus geen maatregelen meer, neem dit zeker mee naar het overleg aanstaande vrijdag.Gasthuizen gaan zeer tevreden zijn en zeker met de 6% opslag mag de derde golf komen.