Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Moet een job je passie zijn? Tips van carrièrecoaches om gelukkiger te worden op de werkvloer: “Gewoon tevreden zijn is ook oké”

Corona heeft ons leven overhoop gegooid en binnenkort komen de beruchte evaluatiegesprekken eraan. Dat zet een mens al eens aan het denken. Doe ik mijn job nog graag? Of ga ik beter op zoek naar die ene functie die me niets dan vervulling geeft? Twee loopbaancoaches pleiten ervoor om jezelf geen te hoge eisen op te leggen en verklappen hoe je gelukkig wordt op je werk, zelfs als je job je passie niet is. “Er schuilt gevaar in de permanente zoektocht naar een droomjob.” 

3 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    2 jaar geleden
    Uiteraard moet een job geen passie zijn, we gaan werken om geld te verdienen om rekeningen te kunnen betalen, we kunnen niet anders en dus niet vice, versa zoals bij een workaholic. Daarom is het van belang om een job te vinden waar men zich niet naartoe sleept en waar de bedrijfsmentaliteit gunstig is voor de werker, die daardoor uiteraard beter zal presteren , dan enkel te wachten tot hij/zij mag naar huis gaan.
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Ik zie veel meer passie voor het werk bij mannen. Het werk zelf, is een doel. Voor vrouwen is alles veeleer een middel ipv een doel. Zoals het werk. Misschien moeten we oppassen dat we meisjes niet teveel opzadelen met opgelegde ambities, die ze in de fond niet echt hebben. Maar die ze uitvoeren om hun omgeving fier te maken. Altijd al die hoge verwachtingen hebben over vrouwen, maakt hen niet per se gelukkiger.
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Alle werk moet gedaan worden en verdient het hoogste respect. Belangrijk is dat wàt je doet, ook goed gedaan is. Als dat niet mogelijk is, dan kun je beter naar een andere job uitkijken. Passie ? het kan en mag en is leuk. Sommigen trouwen met hun job. Dat zijn vrije  keuzes ...