photonews
Volledig scherm
© photonews

Vlaming leeft gemiddeld 14 maanden minder lang gezond door fijn stof

Door de impact van fijn stof gingen in 2018 in het Vlaams Gewest 148 gezonde levensjaren verloren per 10.000 inwoners. Dat betekent dat de gemiddelde Vlaming 14 maanden minder lang gezond blijft door blootstelling aan fijn stof, zo blijkt donderdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.

6 reacties

  • Hans Schoen

    3 jaar geleden
    Marlene, een 10tal autootjes maar? LOL Bij ons dag en nacht stinkmobielen die lawaai en stank geven. Spoorweg dicht en je ruikt het nog erger. Om 5u al wakker van bonkende aanhangwagens en zwaar vervoer, alles in huis trilt mee. zelfs het hele dak soms. Een vriend van ons woont iets verder vd baan. Ongvr 25 meter aan een heel druk rondpunt, iets minder lawaai maar 3dubbel meer fijnstof, dag in dag uit. Blij dat die stinkmobielen stilaan verdwijnen.
  • Yves Steenssens

    3 jaar geleden
    Weet niet of afstandsloper Marco Maerten mij zou hebben geklopt in de echte tien miles der stormfuseliers te  Siegen(1967) in volledige gevechtsuitrusting    - tweede volgde op minuten en derde op 5 min.- mijn tijd was sneller dan die van de para's ooit- dit heeft niks te maken met deze rubriek maar mijn belangrijk artikel werd zeker weer geveegd - toch bedankt voor het andere waar ik een aan de waarheid grenzende zekerheid de waarheid schreef - uitvinder en energiedeskundig Yves Mvg
  • Marco Maerten

    3 jaar geleden
    Sobek Wessels,hou eens op met die ontkenningsretoriek.U weet maar al te goed dat bij windstilte in en rond onze steden de vervuiing NIET van over de grens komt,maar van het plaatselijk verkeer en van automobilisten die BEWUST hun roetfilters lieten verwijderen.Zulke rijden er nog tienduizenden rond,hoog tijd om die een fikse boete te geven die ze nog jaren mogen voelen,want feitelijk zijn ze moordenaars.
  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    Fijnstof stopt aan de taalgrens.
  • wesley netnem

    3 jaar geleden
    Hoeveel van dat Fijnstof komt uit onze buurlanden zoals Duitsland en hun Industie in Nordrhein Westfalen ??