VTM
Volledig scherm
PREMIUM
© VTM

Scheiden op leeftijd, zoals de bomma en Albert in ‘Familie’, gebeurt vaker: “Oude koppels ervaren andere breekpunten dan jonge”

Plottwist in ‘Familie’: Albert wil scheiden van de bomma. Allebei negentigers, al bijna dertig jaar getrouwd, en toch nemen ze (wellicht) zo’n drastische stap. Het is de meest onverwachtse liefdesbreuk in de soap tot nu toe, maar helemaal uit de lucht gegrepen is hij niet. Statistieken bewijzen dat zestigplussers steeds vaker scheiden. Maar toch is het nog altijd een bijzonderheid. Waarom? En zijn er andere oplossingen als je niet langer gelukkig bent in een huwelijk van vele decennia? “Een ‘mentale scheiding’ kan de relatie redden”, zegt relatietherapeut Alfons Vansteenwegen. 

3 reacties

  • Maria De Vuyst

    3 jaar geleden
    Een goede raad aan jonge kerels is om een hond te houden: veel loyaler als een vrouw, geeft meer liefde en is uiteindelijk minder kostelijk. Met het financieel overschot kunnen ze alsnog hun ding doen (op ongebonden wijze).
  • Johan Streulens

    3 jaar geleden
    Hendrik gelijk gevende.. Echter de kinderen vergetende in zulke situaties..Kinderen van de rekening in de toekomst zijnde. Van 0 startende zonder enig vertrouwen mogelijk! en "ander" perspectief delende..
  • HENDRIK DE MEIJER

    3 jaar geleden
    Het is niet een tabou maar een logisch nadenken. Weten jullie wel wat een scheiding financieel kost? Bijvoorbeeld het huis,als er al een is, verkopen. Met de opbrengst kan je geen ander kopen, zie de prijzen tegenwoordig. En als je dan alleen blijft ,opdraaien voor alle kosten. Ik wens ze veel succes. Er zal door velen nog veel water bij de wijn gedaan worden voordat ze aan een scheidng beginnen op die leeftijd.