Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

HET DEBAT. Moeten tampons en maandverband gratis beschikbaar worden in Vlaanderen? Dit is jullie mening

Schotland verdeelt als eerste land ter wereld gratis menstruatieproducten nadat uit onderzoek bleek dat een aantal gezinnen met ‘menstruatiearmoede’ kampt. Dit komt niet alleen voor in Schotland. Ook in ons land heeft 12 procent van alle Vlaamse meisjes en vrouwen het al financieel moeilijk gehad om tampons en maandverband te kopen, zo blijkt uit een onderzoek van Caritas Vlaanderen. Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het uw beurt. Moeten tampons en maandverband gratis beschikbaar worden in Vlaanderen? Dit is jullie mening. 

9 reacties

  • Fernand Weise

    3 jaar geleden
    Gratis bestaat niet , iedereen betaald dan via de belasting !!
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Dan moeten ze aan mensen met urineverlies ook gratis verband bezorgen die hebben maar hun pensioen en erbij soms nog hoge medicatie rekeningen en ziekenhuiskosten
  • Koen Breems

    3 jaar geleden
    Btw erop verlagen , dat moet kunnen maar gratis , nee dat niet Gratis bestaat niet , iemand zal er altijd voor opdraaien Belastingen nodig hervormen en zoals vroeger , de echte luxe-producten hoger belasten Parfums, sterke drank , kaviaar , ... werden vroeger met 31% belast , nu slechts met 21% Onze afgelopen regeringen hebben het dus vooral voor de “rijkeren” beter gemaakt maar de armoede bestrijden, nee dat niet
  • jean-pierre Vermyle

    3 jaar geleden
    pas onze sociale zekerheid aan op het niveau van schotland,dan kunnen ze dat hier ook gratis geven.je kan hiet natuurlijk ook een communistische staat invoeren waar iedereen een klein inkomen heeft,en waar de staat veel gratis maakt en geeft.
  • UGO DE MAEYER

    3 jaar geleden
    Voetjes op de grond  a.u.b. ! Dat men ze gratis aan voedselpakket gerechtigde vrouwen geef dat kan ik mij voorstellen , dat is een sociale solidarteit, maar gratis voor iedereen dus ook voor wie zich die gewoon kan veroorloven lijkt me er echt over. Ik heb ook wel zo'n paar ideetjes , bijvoorbeeld dan ook gratis toiletpapier op kosten van de gemeenschap , water, kookvuren, keukens , toiletpotten . . . allemaal ideetjes die leven bij partijen die menen dat al wat u is ook van iedereen is !
  1. Uitsteltermijn plaatsing digitale meter bijna ten einde: is vrees voor factuurshock terecht?
    Mijnenergie

    Uitstelter­mijn plaatsing digitale meter bijna ten einde: is vrees voor factuur­shock terecht?

    De uitsteltermijn voor de plaatsing van de digitale meter loopt bijna af. Wie tussen 2009 en 2021 zonnepanelen heeft geïnstalleerd, kan die meter nog tot 31 december van dit jaar tijdelijk weigeren. Veel consumenten vrezen dat het einde van die uitsteltermijn meteen ook een stevige opstoot op de energiefactuur met zich zal meebrengen. Mijnenergie.be ging na of die angst gerechtvaardigd is.
  2. André Hazes toont in documentaire zijn herrijzenis na verslaving: “Na de vernedering wil ik tonen wat er van me geworden is”
    Play
    Showbits
    3

    André Hazes toont in documentai­re zijn herrijze­nis na verslaving: “Na de vernede­ring wil ik tonen wat er van me geworden is”

    Twee jaar geleden kregen Vlaanderen Nederland het eerlijke verhaal van André Hazes (30) te zien in de zeer persoonlijke documentaire ‘André Hazes: Crossroads’. Nu is het tijd om te zien hoe het sindsdien is verlopen met de zanger. “In dit vervolg wil ik aan de mensen tonen hoe fijn het is om al je problemen aan te pakken. Hoe anders je daarna in het leven staat”, vertelt hij aan Jarne. Maar is het niet erg lastig om zo open en eerlijk over je verslavingen te moeten praten? Dat ontdek je in een nieuwe Showbits. ‘André Hazes - the next chapter’ is nieuw op maandagavond bij VTM2.