34 jaar lang roerde Guy Van Cauteren in de potten van 't Laurierblad in Berlare.
Volledig scherm
PREMIUM
34 jaar lang roerde Guy Van Cauteren in de potten van 't Laurierblad in Berlare. © Marc Goossens

PORTRET. Ex-sterrenchef Guy Van Cauteren: geen vernieuwer en toch zijn tijd vooruit. “Hij kookte op gevoel”

Guy Van Cauteren is overleden, één van de eerste chefs in Vlaanderen die ook op tv kookte. Van Cauteren (70) was zijn tijd vooruit. In de jaren 80 en 90, toen de culinaire top schuimpjes ging spuiten en zalfjes begon te smeren, ging hij opnieuw vol-au-vent maken en varkensvlees braden. Hij runde 34 jaar lang ’t Laurierblad in Berlare en had gedurende 25 jaar één of twee Michelinsterren.

7 reacties

  • Claudius Leonidas

    3 jaar geleden
    Was inderdaad een heel goede Chef , kookte met smaak en liefde , maakte van eenvoudige ingrediënten Meesterlijke gerechten . Was eenvoudig in werk maar wel bespraakt als het over zijn vak ging . Vaarwel Chef het ga je goed hierboven . Mijn medeleven aan de familie en vrienden van Guy .
  • carine caphaert

    3 jaar geleden
    Het is een topkok het was een man die niet keek naar een portie meer en het was nog super lekker
  • Sjonny Martero

    3 jaar geleden
    De jongere generatie? Veel show, veel bloemetjes, het oog wilt ook wat ten koste van minder smaak en soms met honger van tafel. Daar kom je zogenaamd gastronomisch genieten. Er komt weinig koken aan te pas. De oudere generatie? Mooi, veel smaak en minder show en je hebt gegeten. Dat is ook genieten. Het is wat je verkiest.
  • Marleen Steenackers

    3 jaar geleden
    Hebben er ook een paar maal gaan eten, en een onvergetelijk weekend gehad, voor onze huwelijksverjaardag .Hele fijne man, lekker gegeten en zijn heiligdom mogen bezoeken. Veel sterkte aan de familie.
  • Patrick Mincke

    3 jaar geleden
    Men kreeg inderdaad het water in de mond wanneer men Guy aan zijn fornuis stond en kookte en met een stem en taal als van een poëet, kleurrijk en warm. Warm zoals het vuur in zijn oven. Rust nu in vrede, beste Guy, daar waar u bent.