Alinda Van der Cruyssen is veroordeeld tot 15 jaar opsluiting voor de dubbele moord op haar grootoom Jules Bogaerts en haar groottante Jeanne Jacobs, nu 29 jaar geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Alinda Van der Cruyssen is veroordeeld tot 15 jaar opsluiting voor de dubbele moord op haar grootoom Jules Bogaerts en haar groottante Jeanne Jacobs, nu 29 jaar geleden. © Photo News

ASSISEN. 29 jaar na moord 15 jaar cel gekregen: “Kans van 1 op 1 miljard dat ze er niet bij was”

Alinda Van der Cruysen is veroordeeld tot 15 jaar opsluiting voor de dubbele moord op haar grootoom Jules Bogaerts en haar groottante Jeanne Jacobs, nu 29 jaar geleden. Het beantwoorden van de vraag of ze schuldig was of niet, vroeg een hele dag beraad. Het was een dubbeltje op zijn kant. Slechts één stem scheelde het of Van der Cruysen was vrij. Binnen de jury was er de kleinst mogelijke meerderheid, 7 tegen 5, zodat het hof de beslissende stem kreeg. De beroepsmagistraten sloten zich aan bij die meerderheid.

12 reacties

  • Nancy Weyten

    2 jaar geleden
    Er is veel te veel twijfel en onvoldoende overtuigend bewijs. Alles zou opnieuw goed en zeer grondig en tot in de allerkleinste details onderzocht moeten worden en dan een nieuw process. Ik zou in deze zaak geen uitspraak durven doen.
  • Wim Dhondt

    3 jaar geleden
    5 jaar " zitten" voor dubbele moord is eigenlijk niet veel.
  • Roger Versavel

    3 jaar geleden
    Assisen werkt? Er is twijfel dus hangt het af de overtuigingskracht van de betere advocaat? Stop met dit circus en schaf de volksjury af. De advocaat die hen het beste bespeelt beslist over vrijheid of opsluiting? Bewijs of (en ja echt vaak jammergenoeg) spreek vrij. 
  • Ann Verschueren

    3 jaar geleden
    Niet de jury spelen  van hetgeen u in de media hoort of leest. Alles in twijfel trekken zonder de exacte kennis ervan is eveneens de ziekte van deze tijd. Ik weet uit ondervinding dat er mensen bestaan met persoonlijkheidsstoornissen die hun leugens overtuigend zelf geloven en kunnen manipuleren als de beste. Het proces zal wel gevoerd zijn zoals het hoort !
  • Jacques Creeten

    3 jaar geleden
    Victor ooms, misschien moet je de zaken niet zo simplistisch voorstellen. En moet je niet vergeten dat in beide gevallen een jury van het volk beslist heeft. En jij weet het zeker niet beter dan de juryleden die heel het process gevolgd hebben tot in het kleinste detail.