Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V). © Photo News

Vlaanderen pakt fake news harder aan

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) gaat investeren in een nieuw factcheckplatform. Dat schrijft De Morgen vandaag. "We zien dat het fenomeen van fake news wereldwijd om zich heen grijpt. In Vlaanderen moeten we dus waakzaam zijn", verduidelijkt de woordvoerder van Dalle, Tom Demeyer.

  1. Onze opinie. De paradox van onze democratie. Als het de eigen positie ondermijnt, zullen politici het democratische systeem niet willen verbeteren
    PREMIUM

    Onze opinie. De paradox van onze democratie. Als het de eigen positie ondermijnt, zullen politici het democrati­sche systeem niet willen verbeteren

    Donald Trump heeft gelijk. Of hij had gelijk, toen hij in 2012 het kiescollege in het Amerikaanse kiessysteem in vraag stelde. Die buffer tussen volk en verkozene noemde hij ondemocratisch. Tot het hem zelf goed uitkwam en hij er plots geen graten meer in zag. Hilary Clinton reef bijna 3 miljoen stemmen meer binnen, maar Donald Trump werd de 45ste president van de Verenigde Staten dankzij de kiesmannen. Ziehier de paradox van onze democratie. Als het de eigen positie ondermijnt, zullen politici het democratische systeem niet willen verbeteren. 's Lands belang? Als het het eigen belang niet in de weg staat.
  2. Brandweerman (32) uit Maldegem verongelukt tijdens motorrit in Lapscheure: “Een man vol grappen en grollen”
    update

    Brandweer­man (32) uit Maldegem veronge­lukt tijdens motorrit in Lapscheure: “Een man vol grappen en grollen”

    Een 32-jarige brandweerman uit Maldegem is zaterdag om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Damme. Hij reed op z'n motor richting Maldegem, net over de brug met de Damse Vaart kwam het tot een botsing met een auto. Zijn collega’s herinneren hem als een warme, vlotte man: “Hij kwam in oktober 2020 over van zone Merelbeke, maar het voelde meteen alsof hij hier al jaren zat.”
    Damme, Maldegem