Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Wat met de Belgische economie na corona? Onze bankexperte ziet een oplossing in nog meer schulden maken (maar niet eindeloos)

Hoe zal onze economie eruitzien na de coronacrisis? Het is een vraag die velen zorgen baart. Toch is onze geldexperte Véronique Goossens hoopvol: “De schuldenberg zal als vanzelf wegsmelten de komende jaren.” Ze legt uit hoe dat moet gebeuren en waarom het de beste oplossing is om de Belgische economie te redden.

14 reacties

  • Leo Mariën

    3 jaar geleden
    Onze overheid is blut, eigenlijk al heel lang. Zij verdelen de gelden die ze binnenkrijgen en momenteel hebben ze er veel meer nodig hebben dan dat ze binnen krijgen. De tovenaar van dienst is een printer.  Het nieuw geprinte geld houdt momenteel alles recht maar het geld zit vast, hierdoor is er amper inflatie. Na corona gaat het geld rond en dan gebeurt er iets magisch. Stijgende prijzen (inflatie) + nul rente = waardevermindering van uw centen. De moderne vorm van nieuwe belastingen.
  • Jan Schillebeeckx

    3 jaar geleden
    Dat de politiekers en virologen ons dit eens uitleggen. Als ik schulden maak dan moet ik kunnen verantwoorden hoe ik ze ga af betalen. Waarom moeten zij dat niet? De virologen begrijp ik nog want die mogen alleen aan zichzelf denken. 
  • paul merckx

    3 jaar geleden
    Voorlopig is er geen probleem, de ECB en de FED blijven miljarden toveren uit het niets.Schulden zullen nooit worden terug betaald. Maar eens zal het besef komen dat al dat 'zogenaamd' geld 'fake money' is. Van nul en generlei waard. Het ontwaken zal hard zijn.
  • Yves Cordy

    3 jaar geleden
    Ik ben geen econoom , dus zou ik zou graag hebben dat men mij eens uitlegt hoe heel dat geval in mekaar zit. Wij (België) hebben veel schulden, meer dan ons BNP, Griekenland, Spanje ook, zelfs nog meer, en daarmee ook heel de EU. Zelfs de VS heeft een schuldenberg hoger dan Mt. Everest.In feite heeft ieder land op deze wereldbol schulden. Wie heeft dat dan eigenlijk allemaal tegoed? En, wat hoopt ie ermee te doen moest het ooit eens betaald worden?
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Ik zal u eens vertellen hoe we dadelijk uit de schulden zullen zijn in tegenstelling tot een expert. Schaf 5 regeringen af, stop met die onzin van bedrijfswagens en hypotheken. Op tien jaar tijd zijn wij het rijkste land van heel Europa. Legaliseer dan ook nog eens cannabis, nog een extra miljard per jaar.