© Hans Otten

E313 zaterdag in beide richtingen volledig dicht

Zaterdag 21 januari 2017 wordt de E313 Antwerpen-Hasselt, ter hoogte van de werken aan de snelwegbrug over de spoorlijn Lier-Herentals in Grobbendonk, gedurende 24 uren volledig afgesloten. Het tijdelijk afsluiten in beide richtingen van de snelweg is nodig voor het aanvoeren en plaatsen van brugliggers. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Zowel het verkeer richting Antwerpen als richting Hasselt wordt gedurende 24 uur omgeleid via de calamiteitenroutes en de E34. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en het Vlaams Verkeerscentrum verwachten zware hinder en raden iedereen aan om die dag de E313 te mijden en niet-noodzakelijke verplaatsingen via deze route indien mogelijk uit te stellen.

In maart 2016 begon Wegen en Verkeer aan de vernieuwing van de snelwegbrug. De noordelijke helft van de brug werd volledig afgebroken. De bouw van de nieuwe landhoofden en brugpijler is klaar. De volgende stap is het plaatsen van de brugliggers. De liggers van een brug vormen de overspanning tussen de twee landhoofden en dragen het toekomstige wegdek. Deze betonnen balken van 55 m lang en 120 ton zwaar worden op voorhand geproduceerd en kant-en-klaar geleverd op de werf. Voor de brug in Grobbendonk zijn 11 liggers nodig.

Sinds het begin van de werken rijdt het verkeer ter hoogte van de werf in beide richtingen over de zuidelijke brughelft. Voor het aanvoeren en plaatsen van de brugliggers is meer ruimte nodig - voor een grote telescoopkraan - en wordt ook deze brughelft en moet de snelweg één dag dicht. Om de hinder te beperken gebeurt dit in het weekend. Van zaterdag 21 januari om 0 uur tot zondag 22 januari om 02 uur wordt de snelweg volledig afgesloten tussen de complexen Herentals-West (20) en Herentals-Oost (22). Het complex Herentals-Industrie (21) zal open blijven in de richting van Hasselt.

Het verkeer over grotere afstand, van oost naar west en omgekeerd, wordt aangeraden om de E34 te nemen (via de Noord-Zuidverbinding Geel-West - Kasterlee) of om te rijden via Brussel. Het verkeer dat zich tijdens de werken op de E313 bevindt, wordt omgeleid via de calamiteitenroutes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer