Illustration.
Volledig scherm
Illustration. © photo_news

Auto blijft belangrijkste vervoermiddel van de Vlaming, elektrische fiets wordt populairder

De Vlaming legt dagelijks gemiddeld 36 kilometer af in het verkeer en doet daar zo'n 71 minuten over. Vijfenzestig procent van alle verplaatsingen gebeurt met de auto, 14 procent per fiets (waarvan bijna 3 procent elektrisch) en 12 procent te voet. Twintig procent van de gezinnen bezit nu minstens één elektrische fiets. Dat zijn de belangrijkste vaststellingen in het vrijdag gepubliceerde Onderzoek VerplaatsingsGedrag 2019-2020 van het Departement Mobiliteit en Openbare werken, het vijfde in de reeks en laatste vóór de coronapandemie.

1 reactie

  • Wesley

    3 jaar geleden
    De auto is dus duidelijk een nodig vervoersmiddel. Maar hoe hoger het inkomen, hoe meer autokilometers. Dan ziet ge toch dat de auto een luxemiddel geworden is. Misschien kan de regering stoppen met die nog meer te belasten en te pesten?
  1. KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-viering als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realistisch”

    KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-vie­ring als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realis­tisch”

    Op 1 mei, oftwel de dag van de arbeid, zet elke politieker z’n beste beentje voor. Nu 1 mei dit jaar in het midden van de kiescampagne valt, worden er nog meer beloftes gedaan dan andere jaren. Wij volgden met VTM NIEUWS Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Bij haar eerste stop in Bredene wordt ze heel hartelijk ontvangen. Daar heeft Vooruit dan ook een absolute meerderheid. Daarna vertrekt ze naar Oostende voor de grote 1-mei stoet. Ze neemt er een duidelijk standpunt in op het vlak van pensioenen: “Wie op zijn 18 jaar is beginnen met werken, moet op zijn 60ste kunnen stoppen met een volwaardig pensioen.”
  2. Vlaamse ex-IT’er wil ‘groene muur’ bouwen in Afrika: “Als we niets doen is het over 40 jaar te laat”
    PREMIUM
    17

    Vlaamse ex-IT’er wil ‘groene muur’ bouwen in Afrika: “Als we niets doen is het over 40 jaar te laat”

    Met de koning als ambassadeur trekt Werner Sels (57) naar Namibië. De voormalige succesvolle IT’er gooide bijna twintig jaar geleden het roer om. Hoe komt het dat de klimaatproblematiek hem zo raakte dat hij zijn goed draaiende zaak verkocht om duizenden hectare land in Afrika te bebossen? Naast overbegrazing, waar stoot Sels zo nog tegenaan? Komt zijn ‘groene muur’ van de grond? “Als er niets gebeurt, wordt alles hier woestijn en is er niets meer mee aan te vangen”