© Google Street View

Ladderdief bij Gamma moet vrezen voor jaar cel

Een 50-jarige Nederlander hangt een jaar cel boven het hoofd nadat hij op 9 november 2015 een diefstal pleegde bij de Gamma in Overpelt. Getuigen hadden gezien hoe de inbrekers 11 ladders in een aanhangwagen aan het inladen waren, waarna de politie ter plaatse ging. Een dief kon vluchten, maar de Nederlander liep tegen de lamp.

GeHo

Hij verklaarde onder invloed van alcohol en amfetamines te zijn. Op café in Lommel zou een vreemde hem gevraagd hebben de diefstal te plegen. Door de cocktail van alcohol en pillen, stemde hij daarin toe, luidde de man zijn uitleg. Wie zijn kompaan was, wist hij niet te vertellen.

Het parket hechtte dinsdag in de Hasseltse correctionele rechtbank geen geloof aan de man zijn uitleg. “Hij is bewust gaan pikken. Bovendien had de man speed en twee verboden wapens in de vorm van messen op zak. Ook was de aanhangwagen van hem.”

De verdediging ontkende dit laatste en beklemtoonde nog eens dat de man het voorstel gekregen had om op de uitkijk te staan. “Hij stemde hiermee in als gevolg van zijn beperkte motorische capaciteiten na een ongeval. Ik vraag om een straf met uitstel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer