HLN Live
Volledig scherm
© HLN Live

"Pfizer gestart met vaccinvluchten” - Vandenbroucke: “Pas begin januari opnieuw overleg over mogelijke versoepelingen”

Het Overlegcomité besliste gisteren dat winkels onder strenge voorwaarden weer open mogen vanaf 1 december. Tijdens de feestdagen blijven de strenge maatregelen van kracht, enkel voor singles werd een versoepeling aangekondigd: zij mogen op 24 of 25 december 2 mensen tegelijk ontvangen, in de plaats van 1 persoon. Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) kan er pas aan versoepelingen gedacht worden eens het aantal nieuwe besmettingen per dag onder de 800 zakt. Vandaag zitten we op gemiddeld 2.546. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.

24 reacties

  • Christian Deckers

    3 jaar geleden
    We zitten met 1 van de zwakste regeringen ooit, maar VDB is wel de grootste ontgoocheling van de hele club. We kennen natuurlijk zijn dna en aangeboren levensvisie maar al te goed, en dat mag hij hebben, maar als dat leidt tot machtswellust en misbruik moet we gaan opletten. Daarvoor is - normaal gesproken - geen plaats in dit land. Professoren mogen iets proberen te duiden, NOOIT opdringen of erger nog: gewoon opleggen. Geen respect voor zo iemand.
  • Regina Blanckaert

    3 jaar geleden
    Pas volgend overleg in januari,ah ja ministers moeten nog verlof nemen en de rest van de bevolking kan dan stikken, een regering die niet door het volk verkozen is en een covid dictatuur hanteert,dit moet stoppen met die paniekzaaierij 
  • Mark Peeters

    3 jaar geleden
    Met honderden gaan winkelen en met 50 man aan kassa's supermarkt, of met 120 man op het werk geen probleem, maar kerst met ander koppel vieren kan niet? Loop nar de maan! 
  • freddy cardoen

    3 jaar geleden
    Die VDB , uit het niets verschenen en dat gaat zich nu eens gedragen of hij gaat het is allemaal regelen . Geen koopzondagen voor meneer , ik denk wel dat burgemeesters slim genoeg zijn om zelf maatregelen te nemen daarvoor hebben ze VDB niet nodig .
  • guido blok

    3 jaar geleden
    V d b. Hoe durf jij kritiek te geven op de buurlanden, we hebben maanden op nr 1 van de besmetting en oversterfte gestaan. Nu zijn we plots gedaald enkel omdat we veel minder testen nu. Schandalig dat zij met alle technologische middelen er nog steeds niet in lukken om deftige contacttraicing op te zetten