Meekoken met ‘Cook ensemble’? Dit heb je nodig

Wie volgende week thuis wil meekoken met ‘Cook ensemble’, kan met onderstaand boodschappenlijstje naar de winkel om alle gerechten te maken.

vwh

MAANDAG 30 NOVEMBER

Gehaktbroodjes met oude kaas en wintergroenten

  • De gehaktbroodjes
  • 500 g gemengd gehakt
  • 100 g oude kaas (blokje)
  • een handje rozijnen
  • 2 sneden wit brood
  • een scheutje melk
  • 1 ei
  • peper & zout

Wintergroenten

  • 300 g spruiten (schoongemaakt)
  • 300 g knolselder (geschild)
  • 200 g gerookt spek in blokjes
  • een klontje boter
  • nootmuskaat
  • peper & zout

Uiensaus

  • 2 dikke uien
  • 1 blokje groentebouillon
  • een snuif suiker
  • 1 el mosterd
  • 1 kl Marmite of bouillonextract
  • peper

DINSDAG 1 DECEMBER

Spicy zalm, paprikasaus en pestopatatjes

Zalm met kruidenkorst

  • 2 porties zalmfilet
  • 2 kl gemengde peperbollen
  • 1 kl venkelzaad
  • 1 kl komijnzaad
  • 1 kl korianderzaad
  • grof zout
  • scheut olijfolie

Saus

  • 150 g gegrilde rode paprika (uit bokaal, uitgelekt)
  • 1 ui
  • 2 el tomatenpuree
  • een scheut (volle) room
  • scheut olijfolie
  • snuif cayennepeper
  • zout

Extra

  • 4 el uienconfituur

Puree

  • 500 g aardappelen (bloemig, geschild)
  • 3 el groene pesto
  • een scheutje melk
  • 1 teen look
  • een scheutje olijfolie
  • peper en zout

Materiaal

  • een vijzel of een hamer
  • een staafmixer

WOENSDAG 2 DECEMBER

Twee bladerdeegpizza’s: hartig en met chocolade

Pizzabodems

  • 2 vellen vers bladerdeeg (mag ook rechthoekig)
  • 1 ei
  • een kwastje en een vork
  • hartige pizza (laat vlees en vis weg, als je veggie eet)
  • 100 g chorizo (plakjes)
  • 1 blikje ansjovis op olie
  • 250 g mozzarella (2 bolletjes)
  • een blokje Parmezaanse kaas
  • 2 dl passata
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el kappers
  • een handje olijven (zwart of groen, ontpit)
  • 1 ui (gepeld)
  • 1 teen look
  • 50 g rucola (notensla)
  • oregano (gedroogd)
  • basilicum (enkele verse takjes)
  • cayennepeper
  • zout

Dessertpizza

  • 200 g chocolade (selectie donker/melk/wit naar keuze)
  • enkele marshmallows
  • 100 g fruitsnoepjes (zachte gommen)
  • 1 el sinaasappelconfituur (marmelade)
  • een handje hazelnoten (of noten naar keuze)
  • basilicum (enkele verse takjes)
  • een snuif grof zout
  • een scheutje fijne olijfolie

Materiaal

  • oven, voorverwarmd op 200°C

DONDERDAG 3 DECEMBER

Kip tikka masala met citroenrijst

Kipbereiding

  • 300 g kipfilet (in middelgrote blokjes gesneden) – of kies een vegetarische variant
  • 1 el komijnzaad (of komijnpoeder)
  • 1 el korianderzaad (of korianderpoeder)
  • 3 el ‘tandoori’ pasta (bokaaltje, Indiaas, kant-en-klaar)
  • 2 dl kokosmelk
  • een scheutje olijfolie
  • peper & zout

saus

  • 1 ui (gepeld en gesnipperd)
  • 1 paprika (kleur naar keuze, in kleine blokjes)
  • 1 teen knoflook (gepeld)
  • 1 chilipeper
  • een duim verse gember (geschild)
  • takjes verse koriander
  • 100 g yoghurt (ongesuikerd)
  • 1 el tomatenpuree
  • een handje pindanoten (bij voorkeur ongezouten)
  • een scheut honing
  • een scheutje olijfolie
  • zout

Citroenrijst

  • 200 g rijst (ideaal: basmati) – (los of in kookbuiltjes)
  • 1 citroen
  • 1 el mosterdzaad (klassiek of zwart)
  • een snuif kurkumapoeder
  • scheut olijfolie

materiaal

  • een koffiemolen of een vijzel of… een hamer

VRIJDAG 4 DECEMBER

Plukbrood met kaas en slarollen (vegetarisch)

Het plukbrood

  • 1 klein rond (bruin) brood (niet gesneden!)
  • 200 g raclettekaas (sneetjes)
  • 100 g camenbert
  • een handje zwarte olijven (ontpit)
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • scheutjes vloeibare honing
  • scheutjes olijfolie

Slarollen

  • 1 kraakverse kropsla
  • 1 stronk witloof
  • 1 rode biet (kant-en-klaar)
  • 1 zoete appel (bv. Jonagold)
  • enkele takjes bladpeterselie
  • een handje bieslook
  • ½ citroen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt (ongezoet)
  • peper en zout

‘Cook ensemble’, elke weekdag om 18.45 uur op VIER.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer