© RV

Radio Benelux wacht al maanden op kabel van Telenet

Radio Benelux zendt dan wel sinds 1 januari uit vanuit de nieuwe studio in de Deurnestraat in Paal, maar de zender wacht nog altijd op een kabelaansluiting van Telenet. Radio Benelux kan toch in de ether blijven dankzij enkele ingenieuze oplossingen.

rv

“Half november hebben we bij Telenet een aanvraag ingediend om de kabel aan te sluiten. Ruim op tijd dachten we”, zucht Johan Rymen. “Nu, twee maanden later, wachten we nog altijd op die aansluiting. Hoe we erin slagen toch uit te zenden? Vanaf de computer met radio-ontvanger van een van onze leden wordt de muziek gestreamd naar de studio. Internet kunnen we opvangen via Wireless Belgium en het telefoonprobleem lossen we op via een gsm-module. Maar dat zijn tijdelijke oplossingen. Vanaf half november heb ik wekelijks en soms zelfs twee keer per week naar Telenet gebeld. Eerst gingen ze een werkvoorbereider sturen om me te vertellen wat ik moest voorzien. Maar ik heb nog altijd niemand gezien. Dan werd me gezegd om contact op te nemen met Infrax. Maar ook daar konden ze me niet helpen. Eind december was het dan een probleem dat het om een aansluiting van meer dan 80 meter zou gaan, wat ik ten stelligste betwijfel. De muur van ons lokaal staat op amper 24 meter van de straat. Maar dat mag ons probleem niet zijn.”

Bij Telenet wijst men naar Infrax. “Infrax moet zorgen dat die kabel er ligt”, luidt het. “Wij zorgen dan voor de aansluiting.”

“Eind vorige week hebben we voor die aansluiting een klassieke aanvraag van Telenet gekregen”, antwoordt Bjorn Verdoodt van Infrax. “We hebben dat 20 januari ingepland. Dinsdagvoormiddag (vandaag,nvdr) wordt ter plaatse een vooronderzoek uitgevoerd. Als er al een kabel ligt, dan wordt die vrijdag aangesloten. In het andere geval moeten we vanaf de overkant onder de weg doorwerken en dat neemt enige tijd in beslag.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer