Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Klaas De Scheirder

Vandenbroucke: “Als burgemeesters afstand niet kunnen garanderen, gaan koopzondagen niet door”

In heel wat Vlaamse steden worden in de maand december koopzondagen georganiseerd. Dat blijkt uit een rondvraag van VTM Nieuws. Winkeliers moeten ervoor zorgen dat shoppers in hun winkels de strenge voorwaarden volgen, maar het zijn de steden en gemeenten die in de winkelstraten alles in goede banen zullen moeten leiden. Minister van Gezondheid Frank Vandenbroucke was duidelijk in VTM Nieuws: “Er is een heel belangrijke zin in het nieuwe ministeriële besluit dat er aankomt. Als een burgemeester de afstand niet kan garanderen, dan mag hij niet openen.”

88 reacties

  • Ken Grootjans

    3 jaar geleden
    Dat is duidelijk en liefst niet alleen op zondag. En voorzie sancties voor diegene welke laten begaan. 
  • frans debont.

    3 jaar geleden
    Neen Karel Dillen zolang de regering bepaalde dingen toelaat hebben de mensen het recht om te gaan en staan waar ze willen, de domheid zit hem bij de beleidsmensen die zaken toelaten en goed weten dat daar mensen op afkomen.Mvg Frans.
  • kris platteau

    3 jaar geleden
    Natuurlijk komt het virus enkel op zondag buiten, dus ik kan Vandenbroucke vollledig volgen dat een koopzondag een probleem is. Laten we met z’n allen over de koppen gaan lopen op zaterdag, want dan blijft het virus rustig thuis.
  • Paul Van Itterbeeck

    3 jaar geleden
    Is VDB nu ook al minister van binnenlandse zaken?
  • Peter Van Endert

    3 jaar geleden
    Hallo minister Frank Vandenbroucke we gaan het eens hebben over de koopzondagen liever niet dan wel maar wat gij doen op zondag met de voetballers