© Dirk Roefflaer

Klas verhuist voor leerling in rolstoel

Op de Viio-campus aan de Beukenbergweg in Tongeren heeft de directie een volledige klas laten verhuizen van de tweede verdieping naar het gelijkvloers omdat één van de leerlingen tijdelijk aan een rolstoel gekluisterd is.

diro

Pak Pao Jansen zit in het eerste jaar Latijnse in de Viio-campus. De klas 1AL3 bevindt zich normaal op de tweede verdieping van blok B, maar omdat de 12-jarige jongen uit Piringen enkele weken aan een rolstoel gekluisterd is, werd op het gelijkvloers een tijdelijke klas ingericht. “De gezondheidsproblemen zijn met Kerstmis begonnen. Eerst met een buikgriep, dan een longontsteking, gevolgd door een oorontsteking”, vertelt Pak Pao. “Ik werd een week in het ziekenhuis opgenomen en daar hebben ze ontdekt dat ik aan een vorm van artritis lijd. Het doet gelukkig geen pijn, maar de komende weken mag ik niet te veel inspanningen leveren.”

Maandag kwam Pak Pao voor het eerst dit jaar terug naar school. Hij werd op de speelplaats verwelkomd door zijn klasgenoten. Boezemvriend Casper is gepromoveerd tot zijn vaste chauffeur: “Ze helpen me hier heel goed. Tijdens de speeltijden mag ik in de klas blijven, samen met enkele vrienden en dat is fijn”, glundert Pak Pao.

“Het gebeurt regelmatig dat we een volledige klas tijdelijk verhuizen wanneer een leerling in een rolstoel zit”, zegt directeur Daniël Vanhees. “In begin van het schooljaar werd een leerling aangereden door een auto. Dus hebben we het hele eerste trimester zijn klas naar hier overgebracht. Blok B heeft een hellend vlak om makkelijk binnen te geraken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer