AFP
Volledig scherm
© AFP

Protest tegen politiegeweld loopt uit de hand in Parijs: ordediensten zetten traangas in

Na meerdere gevallen van brutaal politiegeweld zijn in Frankrijk duizenden mensen de straat opgegaan om daartegen en tegen een omstreden wetswijziging ter bescherming van de politie te protesteren. Om 18 uur schatte het ministerie van Binnenlandse Zaken in dat er in heel het land zowat 133.000 mensen hebben betoogd. Op sommige plekken verliep het protest behoorlijk grimmig.

7 reacties

  • RIET HEIRMAN

    3 jaar geleden
    Ik vind dit een zeer terechte wet die hier ook zou moeten komen.
  • Gert Destoop

    3 jaar geleden
    De politie heeft het recht op te treden tegen tuig dat auto's in brand steekt en winkels plundert. Maar waarom mogen de acties van de politie niet gefilmd worden? Omdat die altijd uit hun verband gerukt worden en op sociale media worden gezet. Kijk eens wat de politie hier doet! Is dat niet ongehoord? Maar wat er voordien gebeurd is, wordt niet getoond.
  • Spike Björk

    3 jaar geleden
    Het westen heeft de vreemdelingen aangetrokken en ze altijd in de watten gelegd. Nu moet de politie hard optreden want ze kunnen er geen weg meer mee. Doen ze het niet gaat het allen maar erger worden.
  • François Vande Wynckel

    3 jaar geleden
    Stel je eens voor hoe duizenden betogers met stenen, brandbommen, ijzeren staven en wat nog meer de politie aanvallen die altijd in de minderheid zijn. Hoe moeten die agenten zich dan wel verdedigen? Door te vragen of ze willen naar huis gaan? Ik weet zeker, moest een enkele politieman het ongeluk hebben ingesloten te worden door een bende woeste betogers, dan zou hij zeker vrezen voor zijn leven. Betogers gebruiken projectielen die zwaar kunnen verwonden, agenten het waterkanon.
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Bij moegestreden agenten slaan de knoppen ook eens door de schuld ligt bij de politiek die de straffeloosheid faciliteerd .Pas de wetten aan en justitie moet volgen en gooi de rechters die de wet niet respecteren eruit.Het gezever van nultolerantie ben ik beu,want dit geldt enkel voor de gewone Belg niet voor het crapuul in de grootsteden dankzij  ps en de groenen.