©  Photo News

Kevin De Bruyne helpt Manchester City met twee assists aan forfaitzege tegen Burnley

Manchester City heeft na twee wedstrijden zonder zege nog eens kunnen winnen in de Premier League. Het smeerde Burnley een forfaitnederlaag aan. Riyad Mahrez maakte een hattrick, Kevin De Bruyne was goed voor twee assists.

Maarten Vanhoof

Man City ging uitstekend van start. Al na zes minuten schoot Riyad Mahrez de thuisploeg op voorsprong nadat Kevin De Bruyne hem de bal perfect meegaf. Ook de 2-0 nam de Algerijnse winger voor zijn rekening. Na een fout van een verdediger van Burnley schoot Mahrez met een harde knal de dubbele voorsprong tegen de netten.

Nog voor de rust scoorde City al een derde keer. Na een afgemeten voorzet van Kevin De Bruyne scoorde Benjamin Mendy met een fantastische volley zijn eerste doelpunt in loondienst van de Citizens.

©  EPA-EFE

Na de rust ging City gewoon verder met scoren. Ferran Torres tekende met zijn eerste doelpunt in de Premier League voor de 4-0. Riyad Mahrez scoorde daarna nog een derde keer en maakte er zo een forfaitnederlaag van voor Burnley, dat in negen competitiewedstrijden nog maar vijf punten sprokkelde. Voor Mahrez is het zijn eerste hattrick voor Manchester City. Opvallend: hij is nog maar de tweede Afrikaanse speler sinds Yaya Touré tegen Fulham in maart 2014 die daarin slaagt.

Door de ruime zege klimt Man City naar de achtste plek in de Premier League. Het heeft nu vijftien punten, zes minder dan leider Liverpool, dat wel nog een wedstrijd te goed heeft.