Zeven gewonden en verscheidene aanhoudingen bij betogingen tegen coronamaatregel in Luik

Bron: BELGA

Bij de betoging tegen de avondklok in Luik zijn zaterdagavond 17 mensen administratief aangehouden en tijdelijk vastgehouden. Drie anderen zijn gerechtelijk aangehouden, zo meldt de krant L’Avenir zondag op basis van politiebronnen. Zeven mensen raakten gewond.

Volgens de politie werden ongeveer 350 mensen administratief aangehouden en geïdentificeerd, maar zonder vastgehouden te worden. Een vijftigtal betogers moest worden meegenomen naar het politiebureau om hun identiteit te verifiëren. Alle geïdentificeerde personen worden geverbaliseerd. Er worden meer dan 400 pv’s uitgeschreven.

Zeventien mensen zijn administratief aangehouden en tijdelijk vastgehouden: vijf mensen voor het verstoren van de openbare orde en 12 omdat ze door de politiebarricades wilden breken. Er zijn ook drie gerechtelijke aanhoudingen verricht: twee voor gewapend verzet in de omliggende straten en één voor opzettelijke vernielingen.

Er is ook sprake van zeven gewonden: vier politieagenten en drie manifestanten die bij aankomst op het politiebureau verklaarden dat ze gewond waren.

 ©  EPA-EFE

 ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen