VRT
Volledig scherm
PREMIUM
© VRT

PORTRET. Bij het pensioen van Martine Tanghe (65) schetst ex-collega wie ze écht was: “Elke roos heeft doornen, ook The Rose van de Reyerslaan”

TVHoewel ze jarenlang haast elke dag op televisie kwam, bleef Martine Tanghe (65) een enigma: er is werkelijk geen onbekendere Bekende Vlaming. Ook nu, op de drempel van haar pensioen, gruwt ze ervan om over zichzelf te vertellen. “Zeldzaam zijn zij die géén mening hebben over deze coryfee”, schrijft Johan De Ryck (66), dertig jaar lang haar collega op de nieuwsdienst, in dit portret van het Anker der Ankers. “Want elke roos heeft doornen, ook The Rose van de Reyerslaan.”

49 reacties

  • Mastour Lars

    3 jaar geleden
    ik vind al die aandacht voor Martine Tanghe serieus overdreven.  Ja, ze kon goed nieuws lezen en had een aangename stem, maar mag dat ook niet verwacht worden van een nieuwslezeres?  Voor de rest vond ik ze soms op (en over) de rand van het hautaine.
  • Hans Annys

    3 jaar geleden
    Geniet nu maar van je pensioen Martine. Al was ik het niet altijd eens met je mening, je was een grote dame. We zullen je missen!
  • Dianne Audenaert

    3 jaar geleden
    Sigrid Spruyt kende haar beter dan iedereen .
  • Fiele Mul

    3 jaar geleden
    Was iemand die altijd heel gedreven was, een mooie zachte stem. Bedankt voor al die jaren. En er is kwaliteit op de vrt die je opvolgt. Genieten nu maar.
  • Charel De Kromhe

    3 jaar geleden
    Omschrijven in één  woord : KLASSE dame.