De kerncentrale in Borssele.
Volledig scherm
De kerncentrale in Borssele. © ANP

Uitbater Nederlandse kerncentrale wil nog twee reactors bijbouwen

De uitbater van de kerncentrale in het Nederlandse dorp Borssele (Zeeland) wil de atoomfabriek nog twintig jaar openhouden en twee kerncentrales bijbouwen. Dat meldt de ‘Provinciale Zeeuwse Courant’ (PZC).

57 reacties

  • Wim Dhondt

    3 jaar geleden
    Goed gezien een bakker aan een gemeentegrens verkoopt ook brood aan inwoners van het aangrenzende dorp. Zeker als de bakker van dat dorp zijn sluitingsdag heeft.
  • René Verhoeven

    3 jaar geleden
    Herwig, Engie heeft in Frankrijk geen kerncentrales, enkel in België dus moeten ze hun energie ook op de markt aankopen en als die uit Frankrijk komt, dan is het van hun concurrent EDF. Engie heeft het precies altijd gedaan! Het is onze politiek die er één grote soap van maakt! De producenten kunnen al lang niet meer volgen. Bart T, er moet eerst iets ter vervanging zijn alvorens je die centrales kunt sluiten, dat is er tot op vandaag nog niet, dus onmogelijk om kerncentrales te sluiten!
  • Herwig Depoorter

    3 jaar geleden
    Nederland telt vijf kerncentrales, en  worden er drie tot tien nieuwe kerncentrales bij  gebouwd. De grootste , Borssele, die nog uitgebreid wordt, ligt in vogelvlucht op 15 km; van mijn woning. Frankrijk  telt 58 kerncentrales, en alles wordt volop op kernenergie gezet Daar zal EDF voor zorgen. Drie van deze centrales bevinden zich aan de Belgische grens.  Het is duidelijk dat wij binnen enkele jaren volledig afhankelijk zullen zijn  van  Frankrijk . Leve Engie.
  • Johan Van Berlo

    3 jaar geleden
    Misschien moeten Groen en Ecolo dit dossier eens doorlezen. De Nederlanders staan toch bekend om heel rationele mensen te zijn en niet snel "emotioneel " te reageren. Groen/Ecolo willen tegen alle beter weten in proberen hun gelijk te halen. Trouwens, aan onze grenzen, maar enkele kilometers verder  in NL/FR/LU/DE staan verschillende kerncentrales die nog lang zullen open blijven!! Daar dan geen last van ?  
  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    Die beseffen blijkbaar goed dat ze elektriciteit zullen moeten gaan leveren aan België. Vroeger moesten ze daarvoor gas verbranden. Nu een nucleaire centrale die ze wel zullen zetten in Zeeland. De winst voor hen, het gevaar voor ons. Die potsierlijke, wereldvreemde domheid hier van de groenen, het is hallucinant.