Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

► ‘Als dit voorbode van eindejaar is, moeten we ons aanpassen’: kerstsfeer doet Grote Markt Brussel vollopen

Drukte op de Brusselse Grote Markt.Beeld Marc Baert

Het is over de koppen lopen op de Brusselse Grote Markt. De hele dag lang viel de drukte al op in de Brusselse binnenstad, en dat terwijl zowel horeca als winkels gesloten zijn. De Brusselse politie stuurt extra manschappen.

en

Bekijk hier de beelden:

Video wordt geladen...

De beelden van de Brusselse Grote Markt deze zaterdagavond laten weinig aan de verbeelding over: het is er erg druk naar coronanormen. “We zijn aanwezig en spreken mensen aan”, vertelt Oliver Slosse, woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene. “We controleren niet intensief want het lijkt vooral om familiale bubbels te gaan. Maar het is veel volk en dus zetten we er nog extra ploegen op.”

Met de eindejaarsperiode, de heropening van de winkels en een koopzondag in het verschiet, voorspellen de beelden niet veel goeds. Minister Vandenbroucke liet al weten dat de koopzondagen niet zullen doorgaan als burgemeester geen afstand kunnen garanderen.

“Als dit de voorzet is op wat komt, zullen we ons moeten aanpassen”, vervolgt Slosse. “We kijken na welke maatregelen mogelijk zijn om in de komende maand te vermijden dat zoveel mensen samenkomen.”