BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Beveiligingsprobleem bij Bpost: iemand anders kon met jouw pakje aan de haal

De website van Bpost heeft een tijdlang een groot privacy- en beveiligingsprobleem gehad. Dat meldt VRT NWS op basis van een eigen onderzoek. Volgens de openbare omroep was het lang mogelijk om de ontvanger, het product en de code te zien van een pakje dat voor iemand anders bestemd was, en dat ook nog eens op te halen op een postpunt of een pakjesautomaat. Intussen zou het probleem opgelost zijn.

11 reacties

  • luc van pelt

    3 jaar geleden
    Geen kwaad woord over de postbodes ( groot respect ) en de levering van mijn pakjes , helemaal niet te laat of zelf gaan afhalen . Probleem zit aan de hoge top , misschien nog een ministerke meer in het leven roepen , we hebben er misschien nog wat te weinig en kan die zen zakken ook nog vullen om niks te doen . 
  • Fredien Vandervekens

    3 jaar geleden
    Nooit problemen gehad met pakketten bezorgd door Bpost. Evenmin met hun website voor het volgen van pakketten. Kennelijk nogal wat volgers van onze nieuwe staatsecretaris (esse) wat betreft "framing" van Bpost. Van mijnentwege : dikke pluim voor Bpost en zijn personeel.
  • Ive Missoorten

    3 jaar geleden
    Voor zover wij gebruik maken van Bpost kunnen wij alleen maar tevreden zijn van de leveringen de afgelopen weken en de vriendelijkheid van onze postbode. Tot nu toe verloopt alles normaal gezien de omstandigheden.
  • Dirk Dierckx

    3 jaar geleden
    Hun systeem is op hol geslagen, vorige week een mail ontvangen dat mijn pakje zou geleverd worden, terwijl ik niets besteld had. Ik woon in Keerbergen, het pakje was voor Kortrijk.
  • Alfons Schepers

    3 jaar geleden
    Hoe komt het dat in België nog steeds "aan alles" gewerkt moet worden, daar waar in het buitenland "alles" reeds jaren op rolletjes loopt..?!
  1. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”
  2. Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroorzaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamteloos en cynisch”
    PREMIUM
    57

    Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroor­zaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamte­loos en cynisch”

    Een soort van ‘Topdokters’, maar dan over straffe Vlaamse ingenieurs: dat moet ‘Knappe koppen’ op VRT worden. Maar het programma is, lang voor de eerste opname, bron van alwéér een nieuwe rel over de openbare omroep. De VRT-top zou al te graag de 500.000 euro subsidie van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hebben aanvaard, zonder inhoudelijk debat over zo’n programma. En dat is, volgens critici, niet de eerste keer. Wij gingen na wat er precies aan de hand is bij de openbare omroep.