Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Romain Grosjean ontsnapt aan de dood nadat F1-wagen in vuurbal verandert: “Hij had een hele grote engel op de schouder”

Formule 1Uit een eerste controle blijkt dat Romain Grosjean slechts lichte brandwonden overhield aan een schrikwekkende crash in de GP van Bahrein. De 34-jarige Fransman ging al in de derde bocht van de baan, waarna zijn Haas meteen in brand vloog. “Romain had een heel grote engel op zijn schouder vandaag”, zegt teambaas Günther Steiner. 

5 reacties

  • Marc Van Buynder

    3 jaar geleden
    De grote held is de marshall die over de baan liep en op het juiste moment bluste zodat dokter Roberts piloot Romain kon helpen. Die marshall moesten ze een medaille geven.
  • Nicolas Van Hoecke

    3 jaar geleden
    Heeft geluk dat hij eruit kon. Was even schrikken als je dit live ziet. Begrijp niet waarom er nog zo van die vangrails zijn...
  • ivo torfs

    3 jaar geleden
    Zijn ingebouwde brandblusser heeft goed werk gedaan, zou het kunnen dat na het afbreken van de brandstofleiding bij de inpact , de ingebouwde batterijen die voor bijkomende pk's zorgen, voor ontsteking hebben gezorgd?
  • freddy vandersmissen

    3 jaar geleden
    Gelukkig had hij het HALOsysteem ter bescherming.Anders was het R.I.P. Romain.
  • Peter Bevers

    3 jaar geleden
    Hallucinant. Onvoorstelbaar. Tot in de jaren ‘90 zou de piloot morsdood zijn geweest of levend verbrand. Deze keer springt hij gewoon uit zijn wagen, het bewijst nog maar eens dat F1-bolides anno 2020 de veiligste auto’s ter wereld zijn.