Annelies Verlinden en Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
PREMIUM
Annelies Verlinden en Frank Vandenbroucke. © Photonews

Verlinden zet deur op kiertje, Vandenbroucke doet ze weer toe

Minister Verlinden (CD&V) sluit iets meer vrijheid tijdens de feestdagen niet vollédig uit, als de cijfers heel sterk zouden dalen, maar tenzij er een mirakel gebeurt ziet minister Vandenbroucke (sp.a) geen reden om te versoepelen. De MR vindt dan weer dat Vandenbroucke te snel tevreden is over zichzelf. Ook Verlinden krijgt kritiek op haar 'tuinregel'. Het is een moeizame zoektocht naar een goed evenwicht over de regels rond Kerstmis.

43 reacties

  • Bart Van der Steen

    3 jaar geleden
    Begrijpe wie begrijpe kan ... ik mag elke dag tientallen vreemden ontmoeten tijdens het werk waarbij ik totaal geen idee heb wat zij privé uitvreten en of en hoe zij zich aan de regels houden. Mijn ouders en dochter en schoonzoon waarvan ik perfect weet hoe zij zich gedragen mag ik niet zien. Politiek, probeer dit eens in begrijpbare taal uit te leggen aan de bevolking!
  • Guy Van Deun

    3 jaar geleden
    Normaal dat Vandenbroucke en Verlinden kibbelen. Beiden willen voortdurend in de kijker lopen en laat ons heel eerlijk zijn, beide personen hebben veel verstand, maar zij weten dit niet te verzilveren omdat geen van beiden verkozen is om aan politiek te doen.
  • Rudy Vanbecelaere

    3 jaar geleden
    Waarom mogen we onbeperkt mensen ontmoeten in onze professionele bezigheden? Waarom is de verplichting van telewerk niet verplicht? Daarom vind ik dat we toch wel een koppel, dus dezelfde bubbel, mogen ontvangen, en ik denk dat er veel mensen zo’n idee op nahouden.
  • Frankie Deygers

    3 jaar geleden
    De MR heeft op alles kritiek maar biedt zelfs niets aan. Zijn ze hun beleid onder de regering Wilmes vergeten ? Of willen ze ons in een totale catastrofe storten ?
  • noel vandenbulcke

    3 jaar geleden
    Het zou beter zijn dat men nu niet gaat versoepelen, teneinde een nieuwe doorbraak van het virus te voorkomen. Er komen nog kerst-en nieuwjaarsdagen. Beter op zeker te spelen. Als men de 'sympathieke ' wil afgeven, dan is dit nu het moment niet