Cardioloog Ernst Rietzschel.
Volledig scherm
PREMIUM
Cardioloog Ernst Rietzschel. © Carline Vandercruyssen

7 op de 10 Belgen hebben te hoge cholesterol: cardioloog legt uit met welke voeding je hem verlaagt

Eerst het slechte nieuws: de kans dat ook jij met te hoge cholesterol rondloopt, is groot. Ongeveer 70% van de bevolking heeft namelijk te hoge cholesterolwaarden. En dat is niet zo onschuldig, want “hoe hoger je cholesterol, hoe groter je kans op hart- en vaatziekten,” legt cardioloog Ernst Rietzschel uit. Het goede nieuws? Met een gezondere levenswijze kan je de cholesterol in je bloed een béétje doen zakken. De prof legt uit wat je zelf kan (en moet) doen.

9 reacties

  • MARLEEN WAUBEN

    2 jaar geleden
    Ipv de suikertaks in te voeren had de regering beter subsidies gegeven om groenten en fruit, gezonde voeding dus betaalbaar te maken. Maar ja, dat brengt geen geld in de staatskas.
  • Kurt Missotten

    3 jaar geleden
    Nicole Vogelaere Er bestaan nog slimme mensen gelukkig. Wat een misinformatie wordt er toch de wereld in gestuurd. Genetisch bepaald, man man toch, slechte leefgewoonten zitten in de familie, in de hele westerse wereld. Zie het werk van Nathan Pritikin en Dean Ornish! De ziekte heet een chronisch tekort aan voedingsvezels, plantaardige voeding dus!
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Als 65 jarige heb ik ook een hoge cholesterol en wordt praktisch verplicht om cholesterolverlagers te nemen door de huisdokter. Ik heb zelf het initiatief genomen om een éénmalig hart onderzoek, een scan van de aders en de diagnose, geen ontsteking of verkalking te merken en van de cardioloog moest ik voorlopig geen cholesterolverlagers nemen.
  • Aikoo Cools

    3 jaar geleden
    Ik was 20 jaar vegetariër en toen had ik al een te hoge cholesterol.Nu ik terug alles eet ,is dit  niet veranderd..Hij blijft te hoog ,ondanks medicatie ,oplettend eten enz. PFFFF Volgens mij en mijn cardioloog speelt genetische aanleg een grotere rol  dan je voeding.
  • Pierre De Bock

    3 jaar geleden
    Ik eet om de 2 weken een biefstukje van 150 gram.Voor de rest : kippenwit bij de boterham.Toch heb ik cholesterolOntmoedigendDe Bock Pierre