Mohsen Fakhrizadeh zou zijn gepantserde wagen hebben verlaten en zou nadien vanop grote afstand onder  vuur zijn genomen.
Volledig scherm
Mohsen Fakhrizadeh zou zijn gepantserde wagen hebben verlaten en zou nadien vanop grote afstand onder vuur zijn genomen. © AP

“Liquidatie Iraanse kernwetenschapper uitgevoerd met machinegeweer dat werkt via satellietsignaal”

Drie dagen na de liquidatie op kernfysicus en generaal Mohsen Fakhrizadeh (63) wijst Iran naar aartsvijand Israël als opdrachtgever en de Israëlische buitenlandse geheime dienst Mossad als uitvoerder. Een admiraal van de Iraanse Hoge Veiligheidsraad zei dat de wetenschapper stierf door “een complexe aanval met geheel nieuwe elektronische middelen.” Concreet gaat het volgens aan de staat gelieerde persbureaus om een op afstand bediend machinegeweer “dat werkt via een satellietsignaal”.

4 reacties

  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Het is opmerkelijk dat deze aanslag is gelukt want Iran gaat er prat op dat het land ondoordringbaar is qua nationale veiligheid. Maar er zijn geen middelen meer en dit is niet de eerste keer dat het land faalt; denk aan de aanslag van die Iranese generaal in Irak. Deze aanslag komt dus des te harder aan bij Iran. De pijl wijst richting Israël. Sommige Mossadmensen spreken perfect Farsi (Perzisch) ...
  • Roger Rymen

    3 jaar geleden
    Over de talloze martelingen van andersdenkenden in Iraanse gevangenissen, over de vele verdwijningen en over de behandeling van een professor van de VUB wordt in de Belgische pers nauwelijks gesproken.
  • Thomas Hamerlijnck

    3 jaar geleden
    een fabeltje. Anders dan mr Vermyle zou ik er de muscles from Brussels bij denken en een vliegende hypercar. Iran is heel goed in het verzinnen van fabels om zaken te camoufleren als de Revolutionaire Garde gezichtsverlies dreigt te lijden. Dat het niet gebeurd is, ja, dàt is niet gelukt. 
  • jean-pierre Vermyle

    3 jaar geleden
    ja  dat lrern ze allemaal uit de actiethrillers.er is zo een film waar men een annslag wil plegen op de president.gelukkig is er bruce willis die op tijd de dader uitschakeld.de meeste terroristen leren alles uit de films die getoond worden.