Patrick Beunckens van schoenenwinkel Ken: “We zijn voorbereid op veel volk: we doen al koppelverkoop om grote kortingen te kunnen geven. Zo hopen we toch nog van onze stock vanaf te geraken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Beunckens van schoenenwinkel Ken: “We zijn voorbereid op veel volk: we doen al koppelverkoop om grote kortingen te kunnen geven. Zo hopen we toch nog van onze stock vanaf te geraken.” © Jan De Meuleneir / Photo News

REPORTAGE. Winkeliers op de Meir houden hun hart vast nu ze terug open mogen: “Een overrompeling wordt het zéker. Maar we doen er àlles aan om het veilig te houden”

De pijlen op de straattegels zijn nog kraakwit, maar het valt te vrezen dat er na het komende weekend duizenden en duizenden voeten zijn over gebanjerd. De Meir — toch dé winkelstraat van Vlaanderen — houdt de adem in voor wat komen gaat, nu de kleding-, schoenen-  en speelgoedwinkels vandaag weer mogen openen. «Een overrompeling wordt het zéker», klinkt het bij de winkeliers. «Laat ons hopen dat we na het weekend niet opnieuw dicht moeten.» 

20 reacties

  • Fonske Beys

    3 jaar geleden
    We komen met veel minder ook toe ,geen onnodige  aan kopen meer .
  • Kris Kras

    3 jaar geleden
    Kleren en  schoenen  voor kerst en nieuw én  kleren  en schoenen na kerst en nieuw in de soldekes. Hoeveel kan een mens nodig hebben?
  • DIRK RASSCHAERT

    3 jaar geleden
    En nu de "Hollanders" : allemaal naar België, KOOPJES !!!!
  • Jim Van Der Steen

    3 jaar geleden
    Houden hun hart vast? Blijf dan dicht. Pure hypocrisie
  • Etienne De Bondt

    3 jaar geleden
    Gewoon weg blijven, het zal overal heel veilig zijn tot de cijfers de hoogte in gaan. En waar gaat die massa naar het toilet gaan?